Ontvang de nieuwsbrief

DTRH

- terug naar nieuws -

Eten en drinken op #DTRH17

Eten en drinken op #DTRH17

Een rondje langs de konijnenkeukens is een wereldreis op zich, waar je watertandend met alle culinaire windstreken meewaait. Go Koreaans en ontdek wat ze daar allemaal met gefermenteerde groente doen – spoiler alert: gruwelijk lekkere bao buns en vegetarische bibimbap maken – of pak bij de Vietnamees een bánh xèo mee, een crispy pannenkoekje met veel kruidig en kraakvers groen. Ook altijd tasty: de Indiase samosa’s, curry’s en mango lassi’s, laat staan de lemongrass satay en de onweerstaanbare gele tofu-curry bij de Thai. Bij House of Kebab is het ondertussen het hele weekend Suikerfeest met authentiek Turkse specialiteiten als gözelme, mezze, dolma en manti. Eid moebarak!

Van dichter bij huis, maar niet minder exotisch zijn de mediterrane lekkernijen bij Amaro’s Gardens of Babylon, dagverse oesters van Zijpe Stijl of de Cajun spicy chicken en Big Mamou’s Eggplant, rechtstreeks uit New Orleans, Louisiana. Iets romantisch te vieren? Proost met een bijzonder wijntje van de Duitse Wijnbar of reserveer een tafeltje bij Tapas voor 2, een tweepersoonsrestaurantje waar je in intieme ambiance geniet van ontbijt en/of Spaanse hapjes.

De fameuze zeewiersensatie Dutch Weed Burger is zowel solo als samen goed te genieten, net als de overheerlijke gebakjes van Rode Rozen en Taartjes, een van de vijf verschillende ambachtelijke koffie- en theecorners op Down The Rabbit Hole. Probeer ze allemaal!

Net als vorig jaar hoeven vegetariërs en veganisten niet het hele weekend op patat en falafel te leven – al hebben ze bij Het Friethoes, POMMS en The Feeders gewoon weer op je gerekend. Bij de meeste keukens staan sowieso veel vega-opties op het menu, maar het kan ook nóg exclusiever. Zo serveren ze bij Plenty de vegetarische keuken à la topchef Yotam Ottolenghi, terwijl je op het Vurige Veld een regelrechte primeur voor je smaakpapillen krijgt: Asian Vegan, een uniek Indonesisch smulmekka met onder meer veganistische nasi koening, loempia’s en gado gado. En ben je allergisch voor noten of gluten? Vrij Voedsel verwent je met allerlei gegarandeerd anti-allergene heerlijkheden, waaronder supersoep, gevulde wraps en satésaus zonder pinda’s. Zeker weten lekker!

Genoeg seriously good eats dus, maar waar moet je beginnen? Bij de gezamenlijke strandbarbecue op donderdagavond natuurlijk! Voor vlees- en vegaburgers en andere barbecue-lekkernijen wordt gezorgd, deze zijn te koop vanaf een halve munt per stuk. Je eigen homemade burgers meenemen mag uiteraard ook.

Eet smakelijk!

Bekijk meer nieuws