Hou de heuvels groen...

Hou de heuvels groen...

Down The Rabbit Hole vindt plaats in de Groene Heuvels in het prachtige land van Maas & Waal. Het bos, meer en strand zijn wonderschone plekken die we graag net zo opgeruimd en idyllisch achterlaten als dat we ze aantroffen. Daarvoor nemen wij diverse maatregelen en met een beetje hulp van jou, houden we de heuvels samen groen en is DTRH zo duurzaam mogelijk.

WAT WIJ DOEN

We zijn plastic vrij
Alle bekers en disposables zoals bestek, bordjes, rietjes en andere verpakkingen zijn gemaakt van biobased materialen die gerecycled of gecomposteerd worden. Vanaf 2020 zijn ook de waterflesjes niet meer van plastic. Al vanaf de eerste editie zijn de drinkbekers gemaakt van PLA. Dit is een hernieuwbare, plantaardige grondstof die wordt gemaakt van mais en daardoor een veel lagere CO2-belasting heeft dan traditioneel plastic bekers of hardcupbekers.

Alle bekers en disposables worden gerecycled of gecomposteerd
De bekers worden na afloop van het festival gerecycled tot nieuwe grondstof. De overige disposables zoals bordjes, bestek, rietjes en andere verpakkingen zijn ook gemaakt van biobased grondstoffen en worden gecomposteerd.

Toiletten zijn waterbesparend en maken gebruik van oppervlaktewater
De spoeltoiletten op DTRH zijn vacuümtoiletten, net als in vliegtuigen. Hierdoor wordt per spoelbeurt slecht 1 liter water gebruikt t.o.v. 8 liter bij een normaal toilet. Bovendien wordt voor het spoelwater oppervlaktewater gebruikt en geen kostbaar drinkwater.


WAT JIJ KUNT DOEN
Ook jij kunt meehelpen om de heuvels groen te houden. Met een paar eenvoudige acties, lever je al een heel grote bijdrage.

Gooi niets op de grond
Reken maar dat we het festivalterrein en de campings grondig opruimen, maar het scheelt heel veel als je zelf je afval in de daarvoor bestemde bakken gooit. Op die manier kunnen we jullie afval sneller en efficiënter verwerken en het festivalterrein ziet er tijdens DTRH ook nog eens veel mooier uit. Dit jaar zijn er afvalbakken met verschillende compartimenten voor diverse soorten afval. Gooi je afval in de juiste opening, dan zorgen wij dat het op de juiste berg terechtkomt.


Hou de camping schoon en neem je spullen weer mee, ook je haringen (de koeien houden er niet van…)
Het meeste afval tijdens een festival ontstaat op de camping. Met stip op één staan tenten en partytenten. Zo’n spotgoedkoop werptentje is hartstikke handig, maar hem op de camping achterlaten is doodzonde. Met achtergelaten tentjes en partytenten kunnen wij of goede doelen helemaal niets meer, ook niet als ze nog volledig intact zijn. Daarom gaan achtergebleven spullen op de camping vrijwel allemaal de afvalverbrandingsoven in. Erg zonde, dus neem je spullen weer mee. Let ook goed op je haringen: wij doen ons uiterste best om ze allemaal weer terug te vinden en uit de grond te halen maar er kan er wel eens eentje achterblijven. Daar worden de koeien met hun kwetsbare gebitten en magen niet blij van. Let er dus op dat je met net zoveel haringen naar huis gaat als dat je naar DTRH kwam. Zijn er toch spullen die je niet mee naar huis kunt nemen? Gooi ze dan zelf in de afvalkooien die je overal op de camping vindt.

Met de trein en pendelbus naar DTRH is groen, makkelijk en snel
De vele auto’s die -met een beetje pech- ook nog eens in de file staan, stoten een boel CO2 uit. Als je met de trein naar station Wijchen komt, staat de gratis pendelbus voor je klaar die je tot vlakbij de polsbandjestent brengt. Een brakke terugreis in de trein is ook een stuk relaxter dan achter het stuur. Voor de spotprijs van 19 euro heb je een DTRH treinretour waarmee je vanuit ieder treinstation in Nederland comfortabel naar en van station Wijchen reist en daar de pendelbus pakt.