My default image

Brainwash Arena: vrijdag

De wereld staat op zijn kop; wat recht lijkt is krom en andersom. Gelukkig hebben we Brainwash, hét platform waar denken en onderzoeken vooropstaat. Zo halen ze jaarlijks meer dan honderd filosofen, wetenschappers, theatermakers en schrijvers naar het Brainwash Festival in Amsterdam om samen antwoorden te vinden op de grootste vragen van vandaag. En nu ook naar openluchttheater Bermuda AIR: in de Brainwash Arena onderzoeken ze tijdens dagelijkse talks en workshops de spannendste ideeën die je helpen om de wereld begrijpelijker te maken. Ook Froukje komt even langs dit weekend!


Vrijdag: een wereld zonder regels
Kom in opstand! Moet je regels breken om een goed mens te zijn? En wanneer is het collectief belangrijker dan je eigen verlangens?
11:00-11:45 uur: Met schrijver Tobi Lakmaker, activist Hannah Prins en Prof. Soortkill gaan we in gesprek over het schrijven van je eigen regels, burgerlijke ongehoorzaamheid en het goede doen. Moderator: Tirsa With.
11:45-12:30 uur: Schrijf een protestbrief, lied of verhaal met journalisten Rasit Elibol en Coen van de Ven, en met De Dissidente Leeslijst in handen. Host: Julia Muller.
12:30-13:00 uur: Laat van je horen tijdens de Opstandige Open Mic.