My default image

Brainwash Arena: zaterdag

De wereld staat op zijn kop; wat recht lijkt is krom en andersom. Gelukkig hebben we Brainwash, hét platform waar denken en onderzoeken vooropstaat. Zo halen ze jaarlijks meer dan honderd filosofen, wetenschappers, theatermakers en schrijvers naar het Brainwash Festival in Amsterdam om samen antwoorden te vinden op de grootste vragen van vandaag. En nu ook naar openluchttheater Bermuda AIR: in de Brainwash Arena onderzoeken ze tijdens dagelijkse talks en workshops de spannendste ideeën die je helpen om de wereld begrijpelijker te maken. Ook Froukje komt even langs dit weekend!

Zaterdag: living in a fantasy

We verdwijnen graag in alternatieve werelden. Maar wat als feit en fictie niet meer van elkaar te onderscheiden zijn?
11:00-11:45 uur: Podcastmaker en retoricus Thomas van Neerbos gaat in gesprek met schrijver en uitgever Sayonara Stutgard over wat een goed verhaal maakt en over het verdwijnen in een alternatieve realiteit. Moderator: Selma Abdellatif.
11:45-12:30 uur: In deze schrijfworkshop van Esther Crabbendam en Thomas van Neerbos creëer je een eigen fantasiewereld.
12:30-13:00 uur: Wat is waarheid? Duik met filosoof Tim Meijers in een spannende ideeënstrijd over het kennen van de waarheid.