My default image

Wilde Haren - Vrijdag

Avant Garden is het hele weekend jouw hotspot voor de lijvigste hiphop en clubgrooves van Down The Rabbit Hole. Hier presenteert de crew van Wilde Haren elke dag van 13:00 tot 23:00 uur de top van de Nederlandse hiphop – live op het podium én achter de decks.

[Verrassing] | Betekenis: ‘een geheel onverwachte gebeurtenis’. Hoewel er dit jaar voor het eerst van tevoren een line-up van het Wilde Haren podium aangekondigd wordt, is het een gegeven dat je dit jaar in Avant Garden verrast gaat worden. Zo gaf FeestDJRuud al eerder een mega kussengevecht, deed Kees de Koning een ‘dj-set met Top Notch-demo’s en hebben de grootste artiesten hier hun meest intieme shows gegeven. Onder leiding van een geheel vernieuwde Wilde Haren-crew komt hier de top van de Nederlandse hiphop samen met de grootste opkomende talenten.

Vandaag zie je onder meer een showcase van RBDJAN & Rocks, kernleden van de legendarische THC (Tuindorp Hustler Click) en straatrappioniers van het eerste uur. Ook present zijn Lauwtje, Noell3, KA en laidback woordsmid Kevin, die zijn laatste drie albums meteen naar de top van de charts rapte met zijn slowflow en nuchtere lyrics. Tussen de livebedrijven door houden Hollands finest dj’s de vibe constant gaande. HUNTER, Fraasie en Foenoe11 bijvoorbeeld, maar ook de virtuoze turntablist Abstract en alleskunner Waxfiend zullen zeker proberen of ze van Avant Garden niet toch weer een open-airclub kunnen maken.

Avant Garden | vrijdag 13:00-23:00

Host: Appie Mussa