My default image

Wilde Haren - Zaterdag

Avant Garden is het hele weekend jouw hotspot voor de lijvigste hiphop en clubgrooves van Down The Rabbit Hole. Hier presenteert de crew van Wilde Haren elke dag van 13:00 tot 23:00 uur de top van de Nederlandse hiphop – live op het podium én achter de decks.

[Verrassing] | Betekenis: ‘een geheel onverwachte gebeurtenis’. Hoewel er dit jaar voor het eerst van tevoren een line-up van het Wilde Haren podium aangekondigd wordt, is het een gegeven dat je dit jaar in Avant Garden verrast gaat worden. Zo gaf FeestDJRuud al eerder een mega kussengevecht, deed Kees de Koning een ‘dj-set met Top Notch-demo’s en hebben de grootste artiesten hier hun meest intieme shows gegeven. Onder leiding van een geheel vernieuwde Wilde Haren-crew komt hier de top van de Nederlandse hiphop samen met de grootste opkomende talenten.

Met showcases van Tranga Rugie, Black Acid en Idaly is de zaterdagline-up al dope, maar dan ken je Wilde Haren nog niet. Die nodigen namelijk doodleuk Ray Fuego uit – rapper, punk, stijlicoon – die in de geest van zowel SMIB als Ploegendienst de tent in een explosieve oogwenk in een moshpit verandert. Drankje dan maar? Goed plan, want ook ADF Samski komt vuur naar Avant Garden brengen, niet in de laatste plaats aangewakkerd door zijn supernovationele debuut ‘De Fresh Prince Van Noord’. Ook vandaag vult de crème de la dj-crème alle livegaatjes met harde plaatjes, waaronder Jan Koster, DJ Kretek, Blck Mamba en SirOJ – naast niet te missen exclusieve dj-sets van topdogs Bizzey en Rotjoch.

Avant Garden | zaterdag 13:00-23:00

Host: Appie Mussa