Faq

If you can't read Dutch, look into our English FAQ here.


OVER DOWN THE RABBIT HOLE

+ Waar en wanneer is Down The Rabbit Hole 2020?
_ Waar en wanneer is Down The Rabbit Hole 2020? Het programma begint op vrijdag rond de middag, maar je bent vanaf donderdag 12:00 uur al van harte welkom om je plekje op de camping te zoeken. Op maandag sluit de camping weer om 14:00 uur. De openingstijden van het festivalterrein worden op een later moment op deze website bekendgemaakt. Daarnaast ontvangen ticketkopers voorafgaand aan het festival een mail met praktische informatie waaronder de openingstijden.
+ Wat zijn de openingstijden?
_ Wat zijn de openingstijden? Het programma begint op vrijdag rond de middag, maar je bent vanaf donderdag 12:00 uur al van harte welkom om je plekje op de camping te zoeken. Op maandag sluit de camping weer om 14:00 uur. De openingstijden van het festivalterrein worden op een later moment op deze website bekendgemaakt. Daarnaast ontvangen ticketkopers voorafgaand aan het festival een mail met praktische informatie waaronder de openingstijden.
+ Wat mag ik wel en niet meenemen naar het festivalterrein?
_ Wat mag ik wel en niet meenemen naar het festivalterrein?

Je kunt op Down The Rabbit Hole vrij heen- en weer lopen vanaf de camping naar het festivalterrein. Houd er wel rekening mee dat niet alles dat op de camping wordt toegelaten, ook is toegestaan op het festivalterrein. Hier vind je een beknopt overzicht van wat je wel en niet mee mag nemen naar vanaf de camping naar het festivalterrein:

Dit is wel toegestaan op het festivalterrein:
Plastic flesjes water zonder dop met een maximale inhoud van 0,5l. Zonnebrandcrème, deo’s, parfum, kleine tassen van maximaal een A4 groot, kleine dunne vlaggenstokken, camera’s zonder verwisselbare  lens, medische krukken.

Dit is niet toegestaan op het festivalterrein:
Drank (uitgezonderd plastic flesjes water zonder dop met een maximale inhoud van 0,5l), bidons of vergelijkbare harde plastic flessen, eten, spuitbussen (m.u.v. zonnebrandcrème, deo’s en parfum), navullingen voor e-sigaretten, grote tassen of rugzakken, grote vlaggenstokken, Selfiesticks, Go-Pro’s of professionele foto-/videoapparatuur, wandelstokken (m.u.v. medische krukken). 

Voor de volledige en gedetailleerde lijst verwijzen we je naar de huisregels. Let op: Sommige spullen mogen wél op de camping, maar niet op het festivalterrein. Onder het kopje 'Camping en overnachten'' lees je wat je mee mag nemen op de camping en wat niet.

+ Hoe oud of jong moet je zijn om DTRH te bezoeken?
_ Hoe oud of jong moet je zijn om DTRH te bezoeken?

Zo jong of oud als je je voelt. Maar we hanteren op Down The Rabbit Hole een adviesminimumleeftijd van 16 jaar.

+ Tassen op het festivalterrein
_ Tassen op het festivalterrein Het is niet toegestaan om grote tassen of rugzakken mee te nemen naar het festivalterrein, op de camping zijn ze wel toegestaan. (Rug)tassen met het formaat van maximaal een A4 en een dikte van ongeveer 10 centimeter, zijn uitgezonderd en mogen wel mee naar het festivalterrein.
+ Zijn er kluisjes?
_ Zijn er kluisjes? Heb je waardevolle spullen bij je die je graag veilig wil bewaren tijdens het festival? Dat kan! Er zijn namelijk ook lockers op Down The Rabbit Hole. Je kunt een locker huren voor één dag of voor heel het weekend. Meer informatie over de kluisjes volgt later.
+ Is er een garderobe?
_ Is er een garderobe? Op zondag kun je voor 1 festivalmuntje jouw bagage afgeven bij de garderobe. Zo kun je nadat je je tentje hebt afgebroken nog even doorfeesten op het festivalterrein. Je vindt de garderobe bij de uitgang van de camping, op dezelfde plek als waar je eerder je polsbandje hebt gekregen.
+ Kan ik mijn telefoon opladen op DTRH?
_ Kan ik mijn telefoon opladen op DTRH? Natuurlijk wil je op Down The Rabbit Hole zoveel mogelijk appen en Instagrammen. Op Down The Rabbit Hole kun je jouw telefoon opladen. Meer informatie hierover volgt later.
+ Is er een geldautomaat?
_ Is er een geldautomaat? Er is op Down The Rabbit Hole geen geldautomaat waar je contant geld kunt pinnen. Munten en sigaretten kunnen wel met PIN worden afgerekend en ook op de markt kun je pinnen. Cash geld is dus eigenlijk niet nodig op Down The Rabbit Hole maar uiteraard kun je munten ook met contant geld afrekenen. Het is daarnaast ook mogelijk om met een creditcard te betalen, mits je creditcard is voorzien van een pincode.
+ Waar vind ik de huisregels?
_ Waar vind ik de huisregels?

Er kan en mag heel veel op Down The Rabbit Hole maar natuurlijk zijn er ook een paar regeltjes. De volledige huisregels voor Down The Rabbit Hole vind je hier.

+ Alcohol, roken en dampen?
_ Alcohol, roken en dampen?

Het is voor bezoekers onder 18 jaar niet toegestaan om alcohol te kopen en/of te consumeren. Daarnaast is het voor bezoekers van 18 jaar en ouder niet toegestaan om alcohol door te geven aan bezoekers jonger dan 18 jaar. Overtreding hiervan kan tot verwijdering van het terrein leiden.

Op verzoek van het festival personeel, security of andere bevoegden dient een ID-bewijs getoond te kunnen worden waardoor de leeftijd kan worden vastgesteld. Bezoekers jonger dan 18 jaar ontvangen een afwijkend polsbandje waarmee geen alcohol kan worden besteld.

Roken op het festival is alleen toegestaan in de openlucht. In gebouwen, tenten en/of onder overkappingen mag niet worden gerookt. Bezoekers jonger dan 18 jaar kunnen op het festival geen tabak kopen.

Navullingen e-sigaret: Gesealde, dichte navulverpakkingen voor e-sigaretten worden alleen op de campingterreinen toegestaan met een maximum equivalent van 10 pakjes sigaretten. Dit komt neer op max. 50ml aan vloeibare (plastic) navullingen.

+ Worden de kwartfinales van het EK voetbal uitgezonden op DTRH?
_ Worden de kwartfinales van het EK voetbal uitgezonden op DTRH?

Als Nederland of België in de kwartfinales van het EK speelt tijdens Down The Rabbit Hole, wordt de wedstrijd uitgezonden op een groot scherm. Wanneer hier meer over bekend is lees je dat op onze website.

+ Persaanvraag indienen?
_ Persaanvraag indienen?

Verzoeken tot persaccreditatie worden vanaf april 2020 in behandeling genomen.

Persaanvragen kunnen worden ingediend via jump@downtherabbithole.nl. Vermeld hierin in elk geval voor welk medium de aanvraag geldt en op welke manier er aandacht aan het festival besteed wordt. Op basis hiervan wordt in de weken voorafgaand aan het festival een selectie gemaakt. Indienen van een verzoek betekent niet dat er automatisch accreditatie wordt toegekend.

+ Werken op Down The Rabbit Hole?
_ Werken op Down The Rabbit Hole?

Down The Rabbit Hole is niet op zoek naar vrijwilligers of medewerkers.


VERVOER

De makkelijkste en meest duurzame manier om naar DTRH te komen is per openbaar vervoer. Je kunt dan gratis gebruik maken van de pendelbus vanaf station Wijchen naar het festivalterrein. Kom je met de auto? Dan heb je een parkeerticket nodig. 

+ Openbaar vervoer en pendelbus
_ Openbaar vervoer en pendelbus

Down The Rabbit Hole is het makkelijkst bereikbaar met het openbaar vervoer en de gratis pendelbus vanaf station Wijchen. Er rijden alleen pendelbussen van en naar station Wijchen. 


Kom je met de trein? Maak dan gebruik van het voordelige DTRH-treinretour, Voor slechts €21 reis je vanaf elk station in Nederland naar station Wijchen en weer terug. Het DTRH-treinretour is geldig in de 2e klasse van treinen van NS, Arriva, Breng, Connexxion en Syntus op de volgende data: 2 juli t/m 6 juli 2020, met de heenreis op 2, 3, 4 of 5 juli en de terugreis op 3, 4, 5 of 6 juli. Het treinretour is op donderdag, vrijdag en maandag geldig vanaf 09:00 uur 's ochtends, en op zaterdag en zondag de hele dag. Je hebt tot maandag 29 juni 23:59 uur om het DTRH-treinretour aan te schaffen.


+ Kiss & Ride
_ Kiss & Ride Je kunt je met de auto af laten zetten bij de Kiss & Ride, volg hiervoor de gele Kiss & Ride-borden. De Kiss & Ride is op loopafstand van het festival- en campingterrein. De Kiss & Ride kan alleen gebruikt worden door bezoekers die zich laten brengen door iemand die zelf niet naar het festival komt.
+ Auto
_ Auto

Kom je met de auto? Parkeertickets kosten €18,50 in de voorverkoop of €27,50 (inclusief servicekosten) op het terrein. Je kunt op het terrein alleen met pin betalen.

Je ontvangt op vertoon van je parkeerticket een parkeerkaart, dus als je tussendoor de parkeerplaats afgaat, hoef je geen nieuw parkeerticket aan te schaffen. De parkeerplaats bevindt zich op loopafstand van het festival- en campingterrein. Het parkeerterrein gaat donderdag om 11:30u open.

Let op: auto’s zijn verboden op de campings, net als in de berm. Foutgeparkeerde voertuigen worden weggesleept. Verkeersregelaars begeleiden je naar de dichtstbijzijnde vrije parkeerplek. Zorg dat je bij aankomst je parkeerkaart bij de hand hebt.

+ Fiets
_ Fiets

Lekker gezond en groen op de fiets naar Down The Rabbit Hole? Op de campings zijn fietsen niet toegestaan, maar je kunt je stalen ros parkeren in een uitstekende fietsenstalling nabij de ingang van de camping.

+ Motor
_ Motor

Je kunt je motor op de speciale motorenparking bij de fietsenstalling neerzetten. Je hebt hiervoor geen parkeerticket nodig. Verkeersregelaars wijzen je ter plekke graag waar je moet zijn. Wil je jouw motor naast je tent parkeren? Een Campercamping-ticket geeft recht op een kampeerplek op de Campercamping voor 1 tent + 2 motoren óf 2 tenten + 1 motor.

+ Camper, caravan of vouwwagen
_ Camper, caravan of vouwwagen

Wil je met jouw camper, caravan of vouwwagen op de camper camping staan? Dan heb je een aanvullend campercamping-ticket nodig als aanvulling op je DTRH festivalticket. Op deze dedicated vrijbuiterscamping parkeer je een camper, caravan of vouwwagen het hele weekend op een gegarandeerde staanplaats. Er zijn plaatsen van 5 x 7,5 meter met en zonder stroom beschikbaar. Is jouw voertuig langer dan 7,5 meter? Dan heb je twee campercamping-tickets nodig. Douches en toiletten bevinden zich dit jaar in een regulier badhuis op struikelafstand van je kampeerpaleis op wielen. Eigen haard is goud waard. Er is geen parkeerticket nodig voor de trekkende auto, deze is bij de prijs van een campercamping-ticket inbegrepen. Kijk voor alle details op de website van het Rabbit Resort.


Reglement:

 • Alleen campers, caravans en vouwwagens, die voldoen aan de eisen genoemd in de Wegenverkeerswet en de Regeling Voertuigen zijn toegestaan. Autobussen en omgebouwde busjes worden niet toegelaten.
 • Met een Campercamping-ticket krijg je een standplaats van 5 x 7,5 meter voor 1 camper/caravan/vouwwagen. Er mag maximaal 1 tent worden bijgeplaatst, zolang deze binnen het toegewezen vak blijft.
 • Is het voertuig langer dan 7,5 meter? Dan dien je twee campercamping-tickets aan te schaffen. Als je een plaats met stroom hebt, dan zul je een tweede campercamping-ticket met stroom moeten aan schaffen.
 • Is het voertuig langer dan 11 meter? Ook dan moet je twee campercamping-tickets aanschaffen. Stuur daarnaast een mail naar jump@downtherabbithole.nl voor het aanvullende reglement en het inschrijfformulier.
 • Daktenten worden toegelaten indien de tent niet zonder en op een bijbehorend voertuig kan worden opgezet. Het is dus niet toegestaan om de daktent op de grond te plaatsen en het voertuig ernaast te zetten.
 • Gasinstallaties met losse uitneembare gasflessen in campers, caravans en/of vouwwagen zijn vanwege brandweervoorschriften niet toegestaan. Alleen gasinstallaties met vaste niet-verwijderbare ingebouwde gastanks zijn toegestaan. Voor campers en APK plichtige caravans met zo’n vaste gasinstallaties dient een recent (max. 1 jaar oud) APK-keuringsrapport te worden getoond. Voor caravans zonder APK keuring die wel een vaste gasinstallaties hebben, dient een recente (max. 2 jaar oud) gaskeuring G607 te worden getoond. Zonder één van deze keuringsdocumenten, is het alleen toegestaan om kleine gasflessen (max. 250 gram) voor eenmalig gebruik mee te nemen.TICKETS

+ Coronavirus
_ Coronavirus

Het is zeer begrijpelijk dat er in de huidige omstandigheden veel vragen zijn over het wel- of niet doorgaan van Down The Rabbit Hole.  

De huidige maatregelen vanuit de overheid verbieden alle evenementen tot 1 juni 2020 en hoewel DTRH ruim een maand na verstrijken van de maatregelen plaatsvindt, is het mogelijk dat we dan nog niet met zoveel mensen bij elkaar mogen komen. Toch kunnen we nu geen beslissing nemen of het festival zou moeten worden afgelast. Wij volgen het advies van de overheid hierin en wachten daarop. Net als voor jullie, voelt dit voor ons als een onwerkelijke situatie. Omdat we jullie bij groen licht een te gek festival willen bieden en we de moed erin houden, gaan de voorbereidingen voor het festival onverminderd door.  

Down The Rabbit Hole is aangesloten bij ‘Bewaar je ticket, geniet later’. Indien het festival vanwege het coronavirus geen doorgang kan vinden, is deze regeling van toepassing op de aangeschafte tickets. Je ticket blijft dan geldig tot volgend jaar. Meer info over deze regeling lees je hier


Wij wensen iedereen heel veel sterkte en maken een diepe buiging voor de vele mensen die keihard werken om deze crisis het hoofd te bieden.

+ Waar koop ik tickets?
_ Waar koop ik tickets?

Tickets voor Down The Rabbit Hole 2020 zijn verkrijgbaar via Ticketmaster. Koop je tickets alléén via de links onder het kopje 'tickets' op deze website, www.ticketmaster.nl of telefonisch via 0900-300 1250 (€0,60 pm). Zo weet je zeker dat je niet teveel betaalt en dat je een geldig ticket koopt.

+ Welke tickets zijn er?
_ Welke tickets zijn er?

Bekijk hier een overzicht van alle tickets.

+ Zijn er dagkaarten?
_ Zijn er dagkaarten?

Voor Down The Rabbit Hole worden geen dagkaarten verkocht: we gaan met z'n allen drie dagen lang kopje onder!

+ Moet ik naast een festivalticket ook een apart ticket voor de camping kopen?
_ Moet ik naast een festivalticket ook een apart ticket voor de camping kopen?

Nee, als je een ticket voor het festival hebt gekocht, zit een plekje op de camping daarbij inbegrepen. Dit geldt niet voor voor het Rabbit Resort, de Groepscamping en de Campercamping. Daar heb je een aanvullend ticket voor nodig, meer informatie daarover vind je op www.rabbitresort.nl.

+ Polsbandje delen met meer personen?
_ Polsbandje delen met meer personen? In ruil voor je festivalticket ontvang je een polsbandje. Polsbandjes zijn persoonsgebonden en daardoor is het niet mogelijk om deze met meerdere personen te delen. Je kunt dus bijvoorbeeld niet zelf op vrijdag komen en op zaterdag en zondag iemand met hetzelfde polsbandje naar binnen laten gaan.
+ Hoe weet ik 100% zeker dat mijn ticket geldig is?
_ Hoe weet ik 100% zeker dat mijn ticket geldig is?

Pas op voor zwarthandel en koop je kaarten alleen via de links op deze website, www.ticketmaster.nl of telefonisch via 0900-300 1250 (60 cpm). Alleen via de officiële verkoop weet je zeker dat je niet teveel betaalt en dat het ticket ook echt toegang tot het festival geeft.

Laat zwarthandelaren als Eutickets, Viagogo en Onlineticketshop lekker links liggen. Ook op Marktplaats en Ticketswap worden altijd weer valse kaarten aangeboden en zijn fraudeurs actief.


CAMPINGS EN OVERNACHTEN

Natuurlijk kun je met je eigen tent naar Down The Rabbit Hole komen. Maar als je geen zin hebt om met kampeerspullen te sjouwen of behoefte hebt aan meer luxe en comfort, kun je ook kiezen voor accommodaties die bij aankomst voor je klaarstaan op het Rabbit Resort. Je kunt ook een plekje op de Campercamping boeken of een groepscampingplek. Hier lees je meer over alle verschillende overnachtingsopties. 

+ Openingstijden campings
_ Openingstijden campings Het programma begint op vrijdag rond de middag, maar je bent vanaf donderdag 12:00 uur al van harte welkom om je plekje op de camping te zoeken. Op maandag sluit de camping weer om 14:00 uur. De openingstijden van het festivalterrein worden op een later moment op deze website bekendgemaakt. Daarnaast ontvangen ticketkopers voorafgaand aan het festival een mail met praktische informatie waaronder de openingstijden.
+ Wat mag ik wel en niet meenemen naar de camping?
_ Wat mag ik wel en niet meenemen naar de camping?

Op Down The Rabbit Hole is veel toegestaan, maar vanwege de veiligheid mag je niet alles meenemen. Over het algemeen luidt de regel: Twijfel je of het mag? Bespaar een hoop gesleep en laat het thuis. Hieronder vind je een beknopt overzicht van wat je wel en niet mee mag nemen naar DTRH:

Dit is wel toegestaan op de camping:
blik, wegwerpbarbecues voor eenmalig gebruik, hamers voor tentharingen, bestek, zakmes, een bluetoothspeaker voor je telefoon, foto-/videoapparatuur zonder verwisselbare lens, vlaggen, vlaggenstokken, maximaal 8 liter vloeistoffen (niet in glas).

Dit is niet toegestaan op de camping:
glas, aggregaten, gasinstallaties of grote gasflessen (uitgezonderd gasflessen tot 250 gram), ghettoblasters of stereo-installaties, professionele foto-/videoapparatuur, fakkels, kolenbarbecues, hout, vuurwerk, lampolie, wapens, fietsen, laserpennen, lachgaspatronen.

Voor de volledige en gedetailleerde lijst verwijzen we je naar de huisregels. Houd er rekening mee dat er op het festivalterrein aanvullende regels gelden ten opzichte van de camping. Onder het kopje 'Over Down The Rabbit Hole' lees je wat je mag meenemen naar het festivalterrein en wat niet.

+ Moet ik een eigen tent meenemen?
_ Moet ik een eigen tent meenemen?

Een festivalticket is inclusief een plek op de tentencampings, op wandelafstand van het festivalterrein. Uiteraard moet je je eigen tentje mee te nemen. Liever niet met teveel spullen slepen? Reserveer dan een accommodatie op het Rabbit Resort. Je leest er meer over op www.rabbitresort.nl.

+ Is er elektriciteit op de camping?
_ Is er elektriciteit op de camping?

Er is geen elektriciteit aanwezig op de festivalcampings. We raden je daarom aan om elektrische luchtbedpompen, haardrogers en dergelijke thuis te laten. We zorgen er voor dat je je telefoon op diverse plekken op het festivalterrein kunt opladen. Je kunt op de campercamping wel een plek met stroom reserveren en ook op het Rabbit Resort zijn accomodaties met stroom beschikbaar.

+ Behoefte aan meer comfort?
_ Behoefte aan meer comfort?

Natuurlijk kun je met je eigen tent naar Down The Rabbit Hole komen. Maar als je geen zin hebt om met kampeerspullen te sjouwen of behoefte hebt aan meer luxe en comfort, kun je ook kiezen voor accommodaties die bij aankomst voor je klaarstaan. Laat je bijvoorbeeld volledig in de watten leggen op Rabbit Deluxe, neem met je hele vriendengroep intrek in een grote legertent op de Groepscamping, of travel light op The Big Easy– er is voor iedereen een passend holletje te vinden. Op www.rabbitresort.nl zie je wat de vijf verschillende campings inhouden, welke faciliteiten ze bieden en uit welke accommodaties je kunt kiezen.

+ Campers, caravans en vouwwagens
_ Campers, caravans en vouwwagens

Wil je met jouw camper, caravan of vouwwagen op de camper camping staan? Dan heb je een aanvullend campercamping-ticket nodig als aanvulling op je DTRH festivalticket. Op deze dedicated vrijbuiterscamping parkeer je een camper, caravan of vouwwagen het hele weekend op een gegarandeerde staanplaats. Er zijn plaatsen van 5 x 7,5 meter met en zonder stroom beschikbaar. Is jouw voertuig langer dan 7,5 meter? Dan heb je twee campercamping-tickets nodig. Douches en toiletten bevinden zich dit jaar in een regulier badhuis op struikelafstand van je kampeerpaleis op wielen. Eigen haard is goud waard. Er is geen parkeerticket nodig voor de trekkende auto, deze is bij de prijs van een campercamping-ticket inbegrepen. Kijk voor alle details op de website van het Rabbit Resort.


Reglement:
 • Alleen campers, caravans en vouwwagens, die voldoen aan de eisen genoemd in de Wegenverkeerswet en de Regeling Voertuigen zijn toegestaan. Autobussen en omgebouwde busjes worden niet toegelaten.
 • Met een Campercamping-ticket krijg je een standplaats van 5 x 7,5 meter voor 1 camper/caravan/vouwwagen. Er mag maximaal 1 tent worden bijgeplaatst, zolang deze binnen het toegewezen vak blijft.
 • Is het voertuig langer dan 7,5 meter? Dan dien je twee campercamping-tickets aan te schaffen. Als je een plaats met stroom hebt, dan zul je een tweede campercamping-ticket met stroom moeten aan schaffen.
 • Is het voertuig langer dan 11 meter? Ook dan moet je twee campercamping-tickets aanschaffen. Stuur daarnaast een mail naar jump@downtherabbithole.nl voor het aanvullende reglement en het inschrijfformulier.
 • Daktenten worden toegelaten indien de tent niet zonder en op een bijbehorend voertuig kan worden opgezet. Het is dus niet toegestaan om de daktent op de grond te plaatsen en het voertuig ernaast te zetten.
 • Gasinstallaties met losse uitneembare gasflessen in campers, caravans en/of vouwwagen zijn vanwege brandweervoorschriften niet toegestaan. Alleen gasinstallaties met vaste niet-verwijderbare ingebouwde gastanks zijn toegestaan. Voor campers en APK plichtige caravans met zo’n vaste gasinstallaties dient een recent (max. 1 jaar oud) APK-keuringsrapport te worden getoond. Voor caravans zonder APK keuring die wel een vaste gasinstallaties hebben, dient een recente (max. 2 jaar oud) gaskeuring G607 te worden getoond. Zonder één van deze keuringsdocumenten, is het alleen toegestaan om kleine gasflessen (max. 250 gram) voor eenmalig gebruik mee te nemen.
+ Kan ik douchen op de camping?
_ Kan ik douchen op de camping? Ja, want er zijn badhuizen op de campings. Ieder badhuis is voorzien van warme douches, toiletten en was- en spoelbakken waar je ook gratis drinkwater kunt tappen. Douchen kost één munt. De badhuizen zijn 24 uur per dag open, ook de douches. Maak daar gebruik van en geniet in de nachtelijke uren van een douche, je hoeft dan minder lang te wachten voordat er een douche beschikbaar is.
+ Koken met gas op de camping
_ Koken met gas op de camping Het meenemen van grote gasinstallaties of grote gasflessen is niet toegestaan. Wil je toch zelf de chef uithangen op de camping? Geen probleem: Je mag kleine campinggasflesjes met ventielcartouches of schroefcartouches (schroefverbinding tussen flesje en (kook)toestel) meenemen. Let wel op dat hiervoor een maximum geldt van 250 gram.
+ Mag ik eigen drank meenemen op de camping?
_ Mag ik eigen drank meenemen op de camping? Alleen bij aankomst mag je 8 liter drank meenemen (totaal van de inhoud van alle verpakkingen, zowel alcoholisch als alcoholvrij). Let er op dat dit niet in glas is verpakt! Glas is taboe op het gehele terrein, dus ook op de campings. Eigen drank is alléén op de camping toegestaan. Als je je polsbandje omhebt, is het niet toegestaan om nogmaals drank mee te nemen van buiten het terrein of de parkeerplaatsen

HULP NODIG?

Down The Rabbit Hole wil toegankelijk zijn voor zo veel mogelijk mensen. Heb je wat extra ondersteuning nodig om Down The Rabbit Hole voor jou mogelijk te maken? Stuur dan vóór vrijdag 26 juni 12:00 uur een mail met je (aan)vraag, naam en contactgegevens naar jump@downtherabbithole.nl, en dan kijken we samen naar wat de mogelijkheden zijn.

+ Eerste hulp en apotheek
_ Eerste hulp en apotheek

De EHBO-posten op Down The Rabbit Hole zijn de hele dag en nacht geopend. Er is ook een kleine apotheek aanwezig waar, indien nodig, medicijnen besteld kunnen worden mits je een recept hebt, of de medicijnen zonder recept verkrijgbaar zijn.

+ Medicatie meenemen?
_ Medicatie meenemen?

Zware medicijnen, eten en vloeistoffen die noodzakelijk zijn i.v.m. allergie of ziekte mogen op vertoon van een doktersverklaring en/of medicijnenpaspoort naar binnen. Je kan je medicijnen gekoeld laten bewaren bij de centrale medische post nabij de campinglaan.

+ Mindervalidencamping
_ Mindervalidencamping

Er is een mindervalidencamping met meer ruimte tussen de tenten en invalidentoiletten en -douches. Er is geen elektriciteit bij de kampeerplekken, maar eventuele accu's kun je bij de aangrenzende medische post opladen. Het is niet mogelijk om met een camper of caravan op de mindervalidencamping te kamperen.

Neem voor vrijdag 26 juni 12:00 uur contact met ons op via jump@downtherabbithole.nl om een plek op de mindervalidencamping aan te vragen.

+ Kolven
_ Kolven

Kolven is mogelijk bij de centrale medische postnabij de campinglaan. Je hoeft je hiervoor niet vooraf aan te melden. Er is hier elektriciteit en stromend water aanwezig. Het is mogelijk om de gekolfde melk op eigen risico gekoeld te laten bewaren, dit raden we echter af.

+ Verminderd mobiel?
_ Verminderd mobiel?

Vanwege de veiligheid is het niet toegestaan om een krukje of opvouwbaar stoeltje mee te nemen. Er wordt gezorgd voor voldoende zitgelegenheid op het festivalterrein. Het is wel toegestaan om een kleedje mee te nemen  om op te zitten.

+ Zwanger
_ Zwanger

Indien je zwanger bent is het je eigen verantwoordelijkheid en keuze om Down The Rabbit Hole te bezoeken. Overleg eventueel met je huisarts of verloskundige. Er zijn geen extra faciliteiten waar je gebruik van kan maken. 


CELEBRATE SAFE

Drie dagen lang van muziek genieten, feesten en kamperen: we hebben zin in Down The Rabbit Hole!Hoe leuk feesten ook is, het is nooit helemaal zonder risico’s. Het is daarom goed te weten wat de risico’s zijn, van blaren, uitdroging tot het gebruik van alcohol en andere drugs. In onderstaande kopjes krijg je makkelijke en praktische tips om Down The Rabbit Hole zo leuk en veilig mogelijk te vieren.

+ Wat jij zelf kunt doen en wat wij doen
_ Wat jij zelf kunt doen en wat wij doen

Drie dagen buiten op een festival is hartstikke fijn, zeker als de zon schijnt. Maar niemand heeft zin in een zonnesteek of uitdrogingsverschijnselen. Bij erg warm weer is een goede zonnebrandcrème essentieel en kan een pet, hoedje of hoofddoek een lifesaver zijn. Houd er ook rekening mee dat het ’s nachts en na een regenbui flink kan afkoelen. Neem dus voor de zekerheid die lekkere warme wintertrui mee. Wij houden continue het weer en terrein nauwgezet in de gaten en waarschuwen indien nodig via de videoschermen en/of presentatoren op het podium. Volg instructies van onze medewerkers op. Informeer in bijzondere situaties je thuisfront via SMS om het mobiele netwerk zo min mogelijk te belasten.

Down The Rabbit Hole ondersteunt de I Love my Ears campagne omdat we het belangrijk vinden dat je niet alleen nu van goede muziek kunt genieten maar over twintig jaar ook nog. Verzorg je oren daarom goed. Op deze site vind je een aantal handige en makkelijke tips over hoe je je oren zo goed mogelijk kunt beschermen terwijl je toch van de muziek geniet. Op Down The Rabbit Hole zijn oordoppen van Alpine verkrijgbaar.

+ Seksuele intimidatie
_ Seksuele intimidatie

Op Down The Rabbit Hole willen we dat iedereen zichzelf kan zijn: ga fatsoenlijk en met respect met elkaar om. Onder invloed van alcohol en/of drugs komen onveilige en gedwongen seks vaker voor. Nooit leuk. Respecteer elkaar. Help elkaar bij onveilige of onprettige situaties en zorg voor een sociale omgeving. Corrigeer elkaar waar nodig.

Seksueel geweld of seksuele intimidatie worden op DTRH op geen enkele wijze getolereerd.

Mocht je worden lastiggevallen of je bedreigd voelen: doe hiervan melding bij de organisatie. Dit kan bij alle beveiligings- en EHBO-medewerkers. Zij vangen je op en nemen contact op met een leidinggevende binnen de organisatie die je verder kan helpen. Alle beveiligingsmedewerkers hebben een training gevolgd en weten hoe te handelen. Er is ook vrouwelijke beveiliging aanwezig. Bij de EHBO zijn deskundigen aanwezig die je kunnen opvangen.

Online melding doen kan ook. Voor directe assistentie neem je contact op met Livecrowd (meer informatie hierover volgt), of je mailt naar jump@downtherabbithole.nl (wordt niet permanent gemonitord)

Bij grensoverschrijdend gedrag kun je aangifte doen bij de politie. De organisatie kan je hier desgewenst bij assisteren.
Uiteraard wordt met alle meldingen vertrouwelijk omgegaan.

Op www.centrumsexueelgeweld.nl staat meer algemene info over medisch en psychologisch adviezen en hoe je aangifte kan doen.

+ Alcohol en drugs
_ Alcohol en drugs

Drugs zijn wettelijk niet toegestaan, dus ook niet op Down The Rabbit Hole. Er wordt bij de ingang gecontroleerd op harddrugs én softdrugs. Als geconstateerd wordt dat je drugs op zak hebt kun je, afhankelijk van de hoeveelheid, een boete of zelfs een celstraf van de politie krijgen.

Heb je toch drugs gebruikt en voel je je niet lekker? Ga dan naar de EHBO of vraag om hulp. Hoe beter jij aangeeft wat er precies aan de hand is, des te sneller ze je kunnen helpen. Noem de dingen daarom gerust bij hun naam, want hier geldt het medisch beroepsgeheim en er wordt dan geen aangifte bij de politie gedaan.

We gaan ervan uit dat je weet wat de risico’s van drugs en alcohol zijn, maar pas extra op bij temperaturen boven de 20 graden. Alcohol en/of drugs verhogen je lichaamstemperatuur, dus door lang dansen en te weinig drinken neemt het risico op oververhitting snel toe. Drink voldoende water - 2 glazen per uur is genoeg - maar ook weer niet te veel achter elkaar. Watervergiftiging is net zo dodelijk als oververhitting als gevolg van alcohol- en/of drugsgebruik.

Toch drugs gebruiken? Laat je drugs testen voor je van huis gaat, let op elkaar tijdens het festival en laat elkaar niet in de steek. Kijk voor meer informatie en de gezondheidsrisico’s op
www.drugsenuitgaan.nl

+ De afterparty
_ De afterparty

Onder invloed van alcohol en/of drugs komen onveilige en gedwongen seks vaker voor. Nooit leuk. Respecteer elkaar.

Het effect van alcohol- en/of drugsgebruik kan leiden tot verminderde concentratie en een lagere reactiesnelheid, waardoor je een gevaar voor jezelf en andere weggebruikers bent. Stop tijdig en pas je vervoer aan op je gebruik.

Hou er rekening mee dat het uren kan duren voordat het alcoholpromillage in je lichaam is gedaald tot een niveau waarmee je mag rijden. Een paar uurtjes slaap na de laatste nacht zijn wellicht niet genoeg.

Gratis katertip voor thuis: drink voordat je gaat slapen een glas water of een isotoon drankje om je vochtbalans weer op peil te brengen.


MEER INFORMATIE

+ Omwonenden
_ Omwonenden Woon je in de buurt van het festivalterrein en heb je een vraag? Neem dan contact op met buren@downtherabbithole.nl.