Faq

If you can't read Dutch, look into our English FAQ here.


OVER DOWN THE RABBIT HOLE

Down The Rabbit Hole 2024 vindt plaats van vrijdag 5 t/m zondag 7 juli 2024 in de Groene Heuvels in Beuningen (Gelderland).


Het programma begint op vrijdag rond de middag, maar je bent vanaf donderdag 12:00 uur al van harte welkom om je plekje op de camping te zoeken. Op maandag sluit de camping weer om 14:00 uur. De openingstijden van het festivalterrein worden op een later moment op deze website bekendgemaakt. Daarnaast ontvangen ticketkopers voorafgaand aan het festival een mail met praktische informatie waaronder de openingstijden.

Het programma begint op vrijdag rond de middag, maar je bent vanaf donderdag 12:00 uur al van harte welkom om je plekje op de camping te zoeken. Op maandag om 14:00 uur sluit de camping weer.

Zo jong of oud als je je voelt. Maar we hanteren op Down The Rabbit Hole een adviesminimumleeftijd van 16 jaar.

Bij aankomst krijg je een polsbandje waarmee je altijd het terrein op en af kunt. Het is dus geen probleem als je niet op de festivalcampings overnacht. Als de polsbandjestent donderdag om 12:00 uur opent, blijft hij open tot maandagmiddag; je kunt dus ook nog midden in de nacht arriveren.

De muntprijs voor Down The Rabbit Hole 2024 is €3,75

Er is op Down The Rabbit Hole geen geldautomaat waar je contant geld kunt pinnen. Munten en sigaretten kunnen wel met PIN worden afgerekend en ook op de markt kun je pinnen. Cash geld is dus eigenlijk niet nodig op Down The Rabbit Hole maar uiteraard kun je munten ook met contant geld afrekenen. Het is daarnaast ook mogelijk om met een creditcard te betalen, mits je creditcard is voorzien van een pincode.

Op Down The Rabbit Hole willen we dat iedereen zichzelf kan zijn: ga fatsoenlijk en met respect met elkaar om. Help elkaar bij onveilige of onprettige situaties en zorg voor een sociale omgeving. 

 

Corrigeer elkaar waar nodig. 
Seksueel geweld, seksuele intimidatie of andere vormen van ongewenst gedrag worden op DTRH op geen enkele wijze getolereerd. Mocht je worden lastiggevallen of je bedreigd voelen: doe hiervan melding bij de organisatie. Dit kan bij alle beveiligings- en EHBO-medewerkers. Zij vangen je op en nemen contact op met een leidinggevende binnen de organisatie die je verder kan helpen. Je kunt ook via je telefoon een melding doen bij Livecrowd via de DTRH-app of op livecrowd.com/dtrh/

 

Natuurlijk wil je op Down The Rabbit Hole zoveel mogelijk appen en Instagrammen en daarom kun je op verschillende plekken je telefoon opladen.

Op de Camping naast de Munten kan je een powerbank huren bij de Oplaadservice. Heb je een eigen powerbank, krultang of boombox en is die leeg, dan kun je deze ook laten opladen bij de Oplaadservice.

Er kan en mag heel veel op Down The Rabbit Hole, maar natuurlijk zijn er ook een paar regeltjes. De volledige huisregels voor Down The Rabbit Hole vind je hier (PDF)

Het is voor bezoekers onder 18 jaar niet toegestaan om alcohol te kopen en/of te consumeren. Daarnaast is het voor bezoekers van 18 jaar en ouder niet toegestaan om alcohol door te geven aan bezoekers jonger dan 18 jaar. Overtreding hiervan kan tot verwijdering van het terrein leiden.

Op verzoek van het festival personeel, security of andere bevoegden dient een ID-bewijs getoond te kunnen worden waardoor de leeftijd kan worden vastgesteld. Bezoekers jonger dan 18 jaar ontvangen een afwijkend polsbandje waarmee geen alcohol kan worden besteld.

Roken op het festival is alleen toegestaan in de openlucht. In gebouwen, tenten en/of onder overkappingen mag niet worden gerookt. Bezoekers jonger dan 18 jaar kunnen op het festival geen tabak kopen.

Navullingen e-sigaret: Gesealde, dichte navulverpakkingen voor e-sigaretten worden alleen op de campingterreinen toegestaan met een maximum equivalent van 10 pakjes sigaretten. Dit komt neer op max. 50ml aan vloeibare (plastic) navullingen.

Als het Nederlandse team de kwartfinale van het EK speelt, is de wedstrijd kleinschalig te volgen. Meer informatie volgt. Overige wedstrijden worden niet vertoond.

Verzoeken tot persaccreditatie worden vanaf mei 2024 in behandeling genomen.

Persaanvragen kunnen vanaf dan worden ingediend via jump@downtherabbithole.nl. Vermeld hierin in elk geval voor welk medium de aanvraag geldt en op welke manier er aandacht aan het festival besteed wordt. Op basis hiervan wordt in de weken voorafgaand aan het festival een selectie gemaakt. Indienen van een verzoek betekent niet dat er automatisch accreditatie wordt toegekend.

Zou je willen werken op Down The Rabbit Hole? Kijk dan op de website van Crew Department en check of zij openstaande functies hebben. Horeca uitzendbureau SOLID verzorgt het barpersoneel van Down The Rabbit Hole. Wil jij achter de bar werken tijdens Down The Rabbit Hole? Meld je dan aan bij SOLID Event Crew.

 

Als je vragen hebt, kun je mailen naar jump@downtherabbithole.nl. Voor omwonenden van Down The Rabbit Hole staat op deze pagina veel praktische info.
 


FESTIVALTERREIN

Op het festivalterrein zijn eigen etenswaren en blikjes niet toegestaan. Per persoon is het toegestaan om een lege een drankverpakking van maximaal 0,5 liter toegestaan mee naar het festivalterrein te nemen. Deze kan bij de gratis watertappunten worden gevuld. Drankverpakkingen met een inhoud van meer dan 0,5 liter, blikjes en glazen verpakkingen zijn niet toegestaan.

Je kunt op Down The Rabbit Hole vrij heen- en weer lopen vanaf de camping naar het festivalterrein. Hou er wel rekening mee dat niet alles dat op de camping wordt toegelaten, ook is toegestaan op het festivalterrein. Hier vind je een beknopt overzicht van wat je wel en niet mee mag nemen naar vanaf de camping naar het festivalterrein:

 

Eten en drinken
Op het festivalterrein zijn etenswaren, glas en blik niet toegestaan. Per persoon is een lege drankverpakking van maximaal 0,5 liter toegestaan. Drankverpakkingen met een inhoud van meer dan 0,5 liter zijn niet toegestaan.
Er zijn diverse plekken op het festivalterrein waar je je drankverpakking met gratis drinkwater kunt vullen.

 

Tassen
Op het festivalterrein geldt een tassenverbod. Enkel tassen met een formaat van maximaal A4 x maximaal 10 cm dik of linnen tasjes bestaande uit 1 vak zijn uitgezonderd. Grotere tassen mogen wel worden meegenomen naar de campings. Er zijn tegen betaling lockers beschikbaar voor de entree van het festivalterrein.

 

Voor de volledige en gedetailleerde lijst verwijzen we je naar de huisregels (pdf). Let op: Sommige spullen mogen wél op de camping, maar niet op het festivalterrein. Onder het kopje 'Camping en overnachten'' lees je wat je mee mag nemen op de camping en wat niet.

Er zijn grote en kleine kluisjes tussen de tentencamping en het festivalterrein, waar je tegen betaling veilig je spullen kunt opbergen. 

Jazeker. Vóór de festivalentree is een oplaadpunt en op het festivalterrein kun je je telefoon opladen bij Hi Plug & Play.

Alleen consumentencamera's en camera's in mobiele telefoons zijn toegestaan. Fototoestellen met verwisselbare lenzen of spiegelreflexcamera's zijn voor bezoekers niet toegestaan. Het is niet toegestaan om te filmen of audio opnames te maken.

Down The Rabbit Hole ligt aan een prachtig meer en natuurlijk kun je daar tussen zonsopgang en zonsondergang in zwemmen. Zowel vanaf het festivalterrein als vanaf de campings kun je het water in. Ga niet voorbij de ballenlijn die je in het water tegenkomt. Bij de camping zijn enkele plekken waar zwemmen niet mogelijk is. Dit wordt met borden aangegeven. 

Er zijn geen geldautomaten op het festivalterrein en in de nabije omgeving aanwezig waar je contact geld kunt pinnen.

Op het festivalterrein kun je bij de muntenkassa's  zowel contant als met je pinpas betalen. Op de markt kun je met PIN betalen. Bij zowel alle PIN-automaten als de balieterminals (personele kassa) kan met creditcard (alleen mét pincode) worden betaald.

Paraplu's zijn op het festivalterrein niet toegestaan, regenpakken en poncho's uiteraard wel! 


CAMPINGS EN OVERNACHTEN

Natuurlijk kun je met je eigen tent naar Down The Rabbit Hole komen. Maar als je geen zin hebt om met kampeerspullen te sjouwen of behoefte hebt aan meer luxe en comfort, kun je ook kiezen voor accommodaties die bij aankomst voor je klaarstaan op het Rabbit Resort. Je kunt ook een plekje op de Campercamping boeken of een groepscampingplek. Hier lees je meer over alle verschillende overnachtingsopties. 

Het programma begint op vrijdag rond de middag, maar je bent vanaf donderdag 12:00 uur al van harte welkom om je plekje op de camping te zoeken. Op maandag sluit de camping weer. De exacte openingstijden van het camping- en festivalterrein worden op een later moment op deze website bekendgemaakt. Daarnaast ontvangen ticketkopers voorafgaand aan het festival een mail met praktische informatie waaronder de openingstijden.

Per persoon mag niet meer dan 8 liter drank (totaal van de inhoud van alle verpakkingen, zowel non-alcoholisch als zwak-alcoholisch) in originele gesealde/gesloten drankverpakkingen worden meegenomen. Eten en/of drank meenemen kan alleen de eerste keer dat je door de polsbandjestent gaat. Als je je polsbandje om hebt, is het niet meer mogelijk om nog een keer eten en/of drank van buiten (incl de parkeerterreinen) mee te nemen. Zorg er dus voor dat je je eigen eten en/of drank meeneemt zodra je voor het eerst naar binnengaat.

 

Vanwege vergunningsvoorschriften zijn glas, glazen flessen en sterke drank (meer dan 15% alcoholpercentage) niet toegestaan. Ook zelf gemixte dranken met sterke drank zijn niet toegestaan. Daarom zijn alleen originele gesealde/gesloten drankverpakkingen toegestaan. Eten en drank die niet zijn toegestaan worden niet in bewaring genomen of omgeschonken.

De volledige huisregels vind je hier (pdf)

Op Down The Rabbit Hole is veel toegestaan, maar vanwege de veiligheid mag je niet alles meenemen. Over het algemeen luidt de regel: Twijfel je of het mag? Bespaar een hoop gesleep en laat het thuis. 

 

Voor de volledige en gedetailleerde informatie verwijzen we je naar de huisregels (PDF). Houd er rekening mee dat er op het festivalterrein aanvullende regels gelden ten opzichte van de camping.

 

Een festivalticket is inclusief een plek op de tentencampings, op wandelafstand van het festivalterrein. Uiteraard moet je je eigen tentje mee te nemen. Liever niet met teveel spullen slepen? Reserveer dan een accommodatie op het Rabbit Resort. Je leest er meer over op www.rabbitresort.nl.

Vanwege vergunningsvoorschriften zijn glas, glazen flessen en sterke drank (meer dan 15% alcoholpercentage) niet toegestaan. Ook zelf gemixte dranken met sterke drank zijn niet toegestaan. Daarom zijn alleen originele gesealde/gesloten drankverpakkingen toegestaan. Eten en drank die niet zijn toegestaan worden niet in bewaring genomen of omgeschonken.

 

Per persoon mag niet meer dan 8 liter drank (totaal van de inhoud van alle verpakkingen, zowel non-alcoholisch als zwak-alcoholisch) in originele gesealde/gesloten drankverpakkingen worden meegenomen. Eten en/of drank meenemen kan alleen de eerste keer dat je door de polsbandjestent gaat. Als je je polsbandje om hebt, is het niet meer mogelijk om nog een keer eten en/of drank van buiten de Locatie (incl de parkeerterreinen) mee te nemen. Zorg er dus voor dat je je eigen eten en/of drank meeneemt zodra je voor het eerst naar binnengaat.

Er is geen elektriciteit aanwezig op de festivalcampings. We raden je daarom aan om elektrische luchtbedpompen, haardrogers en dergelijke thuis te laten. We zorgen er voor dat je je telefoon op diverse plekken op het festivalterrein kunt opladen. Je kunt op de campercamping wel een plek met stroom reserveren en ook op het Rabbit Resort zijn accomodaties met stroom beschikbaar.

Natuurlijk kun je met je eigen tent naar Down The Rabbit Hole komen. Maar als je geen zin hebt om met kampeerspullen te sjouwen of behoefte hebt aan meer luxe en comfort, kun je ook kiezen voor accommodaties die bij aankomst voor je klaarstaan. Laat je bijvoorbeeld volledig in de watten leggen op Rabbit Deluxe, neem met je hele vriendengroep intrek in een grote legertent op de Groepscamping, of travel light op The Big Easy– er is voor iedereen een passend holletje te vinden. Op www.rabbitresort.nl zie je wat de vijf verschillende campings inhouden, welke faciliteiten ze bieden en uit welke accommodaties je kunt kiezen.

Wil je met jouw camper, caravan of vouwwagen op de camper camping staan? Dan heb je een aanvullend campercamping-ticket nodig als aanvulling op je DTRH festivalticket. Op deze dedicated vrijbuiterscamping parkeer je een camper, caravan of vouwwagen het hele weekend op een gegarandeerde staanplaats. Er zijn plaatsen van 5 x 7,5 meter met en zonder stroom beschikbaar. Is jouw voertuig langer dan 7,5 meter? Dan heb je twee campercamping-tickets nodig. Douches en toiletten bevinden zich dit jaar in een regulier badhuis op struikelafstand van je kampeerpaleis op wielen. Eigen haard is goud waard. Als je met een caravan of vouwwagen komt, is geen parkeerticket nodig voor de trekkende auto, deze is bij de prijs van een campercamping-ticket inbegrepen. Als je met meerdere auto's komt, parkeren de overige auto's op de reguliere parkings. Hiervoor is een parkeerticket nodig.  Kijk voor alle details op de website van het Rabbit Resort.


Reglement:

  • Alleen campers, caravans en vouwwagens, die voldoen aan de eisen genoemd in de Wegenverkeerswet en de Regeling Voertuigen zijn toegestaan. Autobussen en omgebouwde busjes worden niet toegelaten.
  • Met een Campercamping-ticket krijg je een standplaats van 5 x 7,5 meter voor 1 camper/caravan/vouwwagen. Er mogen extra tentjes worden bijgeplaatst, zolang deze binnen het toegewezen vak blijven.
  • Is het voertuig langer dan 7,5 meter? Dan dien je twee campercamping-tickets aan te schaffen. Als je een plaats met stroom hebt, dan zul je een tweede campercamping-ticket met stroom moeten aan schaffen.
  • Is het voertuig langer dan 11 meter? Ook dan moet je twee campercamping-tickets aanschaffen. Stuur daarnaast een mail naar jump@downtherabbithole.nl voor het aanvullende reglement en het inschrijfformulier.
  • Daktenten worden toegelaten indien de tent niet zonder en op een bijbehorend voertuig kan worden opgezet. Het is dus niet toegestaan om de daktent op de grond te plaatsen en het voertuig ernaast te zetten.
  • Gasinstallaties met losse uitneembare gasflessen in campers, caravans en/of vouwwagen zijn vanwege brandweervoorschriften niet toegestaan. Er mogen alleen kleine gasflessen (max. 250 gram) voor eenmalig gebruik worden meegenomen. Uitzondering hierop zijn campers en APK-plichtige caravans met een vaste gasinstallaties waarvan een recent (max. 1 jaar oud) APK-keuringsrapport kan worden getoond. Voor caravans zonder APK keuring die wel een vaste gasinstallatie hebben, is de bezoeker zelf verantwoordelijk om de installatie regelmatig te laten controleren. Bij het betreden van de Campercamping kan de gasinstallatie door de organisatie op deugdelijkheid worden gecontroleerd.

Ja, want er zijn badhuizen op de campings. Ieder badhuis is voorzien van warme douches, toiletten en was- en spoelbakken waar je ook gratis drinkwater kunt tappen. Douchen kost €3,75 (PIN-only).

Wil je even snel kunnen douchen? Maak dan gebruik van een van de buitendouches, te vinden direct naast de badhuizen op campings Groen en Geel A. Met als extra voordeel dat ze gratis zijn! Let wel: lagere waterdruk en minder gasverbruik zorgen voor minder water en koudere stralen. Ook worden de douches alleen afgeschermd met pallethekken, dus onder- of zwemkleding aanhouden kan een overweging zijn. Voor warmere douches en meer privacy blijf je aangewezen op de badhuizen zelf.

Het meenemen van grote gasinstallaties of grote gasflessen is niet toegestaan. Wil je toch zelf de chef uithangen op de camping? Geen probleem: Je mag kleine campinggasflesjes met ventielcartouches of schroefcartouches (schroefverbinding tussen flesje en (kook)toestel) meenemen. Let wel op dat hiervoor een maximum geldt van 250 gram.

Op Down The Rabbit Hole willen we dat iedereen zichzelf kan zijn: ga fatsoenlijk en met respect met elkaar om. Help elkaar bij onveilige of onprettige situaties en zorg voor een sociale omgeving. 

 

Corrigeer elkaar waar nodig. 
Seksueel geweld, seksuele intimidatie of andere vormen van ongewenst gedrag worden op DTRH op geen enkele wijze getolereerd. Mocht je worden lastiggevallen of je bedreigd voelen: doe hiervan melding bij de organisatie. Dit kan bij alle beveiligings- en EHBO-medewerkers. Zij vangen je op en nemen contact op met een leidinggevende binnen de organisatie die je verder kan helpen. Je kunt ook via je telefoon een melding doen bij Livecrowd via de DTRH-app of op livecrowd.com/dtrh/

 


VERVOER

Afreizen naar de Groene Heuvels? Kies dan voor een comfortabele en snelle reis met het openbaar vervoer of The Rabbit Express. Kies bijvoorbeeld je eigen opstapplaats en rijd met je mede-Rabbits richting het festival in een touringcar of pak de trein naar Nijmegen en stap op de gratis pendelbus. Hiermee vermijd je file- en parkeerstress en draag je bij aan verduurzaming van het festival of beperk je je eigen Co2-uitstoot wanneer je naar het festival reist.
Lees hier alles over vervoer.


TOEGANKELIJKHEID

Down The Rabbit Hole wil toegankelijk zijn voor zo veel mogelijk mensen. Heb je wat extra ondersteuning nodig om Down The Rabbit Hole voor jou mogelijk te maken? Je kunt een aanvraag doen voor diverse ondersteunende faciliteiten. Stuur dan vóór zaterdag 1 juni 12:00 uur een mail met je (aan)vraag, naam en contactgegevens naar toegankelijkheid@downtherabbithole.nl en dan kijken we samen naar wat de mogelijkheden zijn.

Er zijn op Down The Rabbit Hole diverse ondersteunende faciliteiten aanwezig waaronder een toegankelijke parkeerplaats, camping, ingang, medische posten, sanitair en kijkplatformen voor rolstoelgebruikers en mensen met een fysieke beperking. Ook zijn er verspreid over het terrein veel zitplaatsen.

Voor mensen in een rolstoel en mensen die slecht ter been zijn is er een aparte ingang beschikbaar bij de hoofdingang. Om hiervan gebruik te maken heb je een toestemmingsbrief nodig. Doe hiervoor een aanvraag via toegankelijkheid@downtherabbithole.nl

Op Down The Rabbit Hole is een beperkt aantal parkeerplekken beschikbaar voor bezoekers die minder mobiel zijn en gebruikmaken van een rolstoel. Deze parkeerplaats ligt dicht bij het festivalterrein. Afhankelijk van jouw beperking kun je toestemming krijgen om op deze parking te parkeren. Doe hiervoor een aanvraag via toegankelijkheid@downtherabbithole.nl

Ja! Bij deze extra toegankelijke camping vind je aangepaste sanitaire voorzieningen en een medische post. Bij de medische post is het mogelijk om je elektrische rolstoel op te laden, medicijnen gekoeld te bewaren en om assistentie bij eenvoudige medische handelingen te krijgen. Let op: er is geen elektriciteit bij de kampeerplekken op deze camping. Campers, caravans en vouwwagens worden niet toegelaten; deze kunnen naar de Camper Camping. Hier heb je een apart campercampingticket voor nodig. Om een plekje op de extra toegankelijke camping te bemachtigen heb je een toestemmingsbrief nodig. Doe hiervoor een aanvraag via toegankelijkheid@downtherabbithole.nl

Op het festivalterrein worden alleen tassen toegestaan die in originele en uitgevouwen staat maximaal 30 x 21 x 10 cm zijn. Op de campings zijn grotere tassen wel toegestaan. Wanneer je vanwege medische zaken een grotere tas op het festivalterrein nodig hebt, wordt de tas door de beveiliging gecontroleerd.

Diabetici kunnen hun medicatie en prikpennen op vertoon van een doktersverklaring en/of medicijnenpaspoort meenemen naar Down The Rabbit Hole. Ook medicatie, eten en vloeistoffen die noodzakelijk zijn i.v.m. ziekte of allergie kun je meenemen op vertoon van een doktersverklaring en/of medicijnenpaspoort. Er wordt door onze medische dienst bij de festivalentree op gecontroleerd. Een medicijnenpaspoort kan worden opgevraagd bij je apotheek.

Medicijnen kun je gekoeld laten bewaren bij de centrale EHBO post. Om medicijnen gekoeld te laten bewaren heb je een toestemmingsbrief nodig. Doe hiervoor een aanvraag via toegankelijkheid@downtherabbithole.nl

Bij de medische post kun een elektrische rolstoel opladen. Om hiervan gebruik te maken heb je toestemming nodig. Doe hiervoor een aanvraag via toegankelijkheid@downtherabbithole.nl

Er is een kolfruimte aanwezig op Down The Rabbit Hole. Stuur een mail naar toegankelijkheid@downtherabbithole.nl voor meer informatie. 

Het is vanwege de veiligheid niet mogelijk om een krukje of opvouwbaar stoeltje mee te nemen. Er wordt gezorgd voor voldoende zitgelegenheid op het festivalterrein. Wel is het toegestaan om een kleedje mee te nemen om op te zitten. Maak je gebruik van een rolstoel? Mail ons via toegankelijkheid@downtherabbithole.nl om aanvullende informatie te ontvangen over je bezoek aan Down The Rabbit Hole. We ontvangen je aanvraag graag vóór 6 juni.

Op Down The Rabbit Hole zijn verspreid over het festivalterrein en de camping sanitaire voorzieningen te vinden. Bij enkelen van deze sanitaire voorzieningen zijn ook rolstoeltoegankelijke toiletten en douches aanwezig. Op het festivalterrein vind je een rolstoeltoegankelijk toilet bij de toiletten nabij de ingang en bij de toiletten tussen Teddy Widder Yard en Hotot, nabij het meer. Op de extra toegankelijke camping vind je rolstoeltoegankelijke toiletten en douches.


Bij Hotot is een rolstoelplatformen aanwezig. Dit platform mag niet alleen gebruikt worden door bezoekers in een rolstoel, maar is toegankelijk voor alle bezoekers met een fysieke beperking. Er is hier ruimte gecreëerd voor rolstoelgebruikers, maar er staan ook klapstoeltjes klaar waar je kan plaatsnemen indien je geen gebruik maakt van een rolstoel of begeleider van een rolstoeler bent.

Let op: de ruimte op het rolstoelplatform is beperkt. Wil je zeker zijn van een plekje tijdens de show? Kom dan ruim op tijd. Er mag bij voldoende ruimte maximaal één begeleider met je plaatsnemen op het mindervalidenplatform. Er zal hier op worden toegezien.

Indien je zwanger bent is het je eigen verantwoordelijkheid en keuze om Down The Rabbit Hole te bezoeken. Overleg eventueel met je huisarts of verloskundige. Er zijn geen extra faciliteiten waar je gebruik van kan maken. 

De KNGF geeft het advies om persoonlijke begeleiding (i.p.v. begeleiding door een hond) mee te nemen naar festivals en concerten. Kortom, een concert is geen geschikte plek voor een hond en kan mogelijk schade aan de gezondheid van de hond berokkenen. Mocht je toch met een assistentie- of geleidehond willen komen, neem dan contact met ons op via toegankelijkheid@downtherabbithole.nl

Voor mensen met een auditieve en/of visuele beperking zijn er geen speciale voorzieningen aanwezig of centraal georganiseerd.


CELEBRATE SAFE

Drie dagen lang van muziek genieten, feesten en kamperen: we hebben zin in Down The Rabbit Hole!Hoe leuk feesten ook is, het is nooit helemaal zonder risico’s. Het is daarom goed te weten wat de risico’s zijn, van blaren, uitdroging tot het gebruik van alcohol en andere drugs. In onderstaande kopjes krijg je makkelijke en praktische tips om Down The Rabbit Hole zo leuk en veilig mogelijk te vieren.

Drie dagen buiten op een festival is hartstikke fijn, zeker als de zon schijnt. Maar niemand heeft zin in een zonnesteek of uitdrogingsverschijnselen. Bij erg warm weer is een goede zonnebrandcrème essentieel en kan een pet, hoedje of hoofddoek een lifesaver zijn. Houd er ook rekening mee dat het ’s nachts en na een regenbui flink kan afkoelen. Neem dus voor de zekerheid die lekkere warme wintertrui mee. Wij houden continue het weer en terrein nauwgezet in de gaten en waarschuwen indien nodig via de videoschermen en/of presentatoren op het podium. Volg instructies van onze medewerkers op. Informeer in bijzondere situaties je thuisfront via SMS om het mobiele netwerk zo min mogelijk te belasten.

Down The Rabbit Hole ondersteunt de I Love my Ears campagne omdat we het belangrijk vinden dat je niet alleen nu van goede muziek kunt genieten maar over twintig jaar ook nog. Verzorg je oren daarom goed. Op deze site vind je een aantal handige en makkelijke tips over hoe je je oren zo goed mogelijk kunt beschermen terwijl je toch van de muziek geniet. Op Down The Rabbit Hole zijn oordoppen van Alpine verkrijgbaar in hun stand bij het Infopunt bij Teddy Widder.

Op Down The Rabbit Hole willen we dat iedereen zichzelf kan zijn: ga fatsoenlijk en met respect met elkaar om. Onder invloed van alcohol en/of drugs komen onveilige en gedwongen seks vaker voor. Nooit leuk. Respecteer elkaar. Help elkaar bij onveilige of onprettige situaties en zorg voor een sociale omgeving. Corrigeer elkaar waar nodig.

 

Seksueel geweld of seksuele intimidatie worden op DTRH op geen enkele wijze getolereerd.

 

Mocht je worden lastiggevallen of je bedreigd voelen: doe hiervan melding bij de organisatie. Dit kan bij alle beveiligings- en EHBO-medewerkers. Zij vangen je op en nemen contact op met een leidinggevende binnen de organisatie die je verder kan helpen. Alle beveiligingsmedewerkers hebben een training gevolgd en weten hoe te handelen. Er is ook vrouwelijke beveiliging aanwezig. Bij de EHBO zijn deskundigen aanwezig die je kunnen opvangen.

 

Online melding doen kan ook. Voor directe assistentie neem je via WhatsApp contact op met Livecrowd.

 

Bij grensoverschrijdend gedrag kun je aangifte doen bij de politie. De organisatie kan je hier desgewenst bij assisteren.
Uiteraard wordt met alle meldingen vertrouwelijk omgegaan.

 

Op www.centrumsexueelgeweld.nl staat meer algemene info over medisch en psychologisch adviezen en hoe je aangifte kan doen.

Drugs zijn wettelijk niet toegestaan, dus ook niet op Down The Rabbit Hole. Er wordt bij de ingang gecontroleerd op harddrugs én softdrugs. Als geconstateerd wordt dat je drugs op zak hebt kun je, afhankelijk van de hoeveelheid, een boete of zelfs een celstraf van de politie krijgen.

Heb je toch drugs gebruikt en voel je je niet lekker? Ga dan naar de EHBO of vraag om hulp. Hoe beter jij aangeeft wat er precies aan de hand is, des te sneller ze je kunnen helpen. Noem de dingen daarom gerust bij hun naam, want hier geldt het medisch beroepsgeheim en er wordt dan geen aangifte bij de politie gedaan.

We gaan ervan uit dat je weet wat de risico’s van drugs en alcohol zijn, maar pas extra op bij temperaturen boven de 20 graden. Alcohol en/of drugs verhogen je lichaamstemperatuur, dus door lang dansen en te weinig drinken neemt het risico op oververhitting snel toe. Drink voldoende water - 2 glazen per uur is genoeg - maar ook weer niet te veel achter elkaar. Watervergiftiging is net zo dodelijk als oververhitting als gevolg van alcohol- en/of drugsgebruik.

Toch drugs gebruiken? Laat je drugs testen voor je van huis gaat, let op elkaar tijdens het festival en laat elkaar niet in de steek. Kijk voor meer informatie en de gezondheidsrisico’s op
www.drugsenuitgaan.nl

Onder invloed van alcohol en/of drugs komen onveilige en gedwongen seks vaker voor. Nooit leuk. Respecteer elkaar.

 

Het effect van alcohol- en/of drugsgebruik kan leiden tot verminderde concentratie en een lagere reactiesnelheid, waardoor je een gevaar voor jezelf en andere weggebruikers bent. Stop tijdig en pas je vervoer aan op je gebruik.

 

Hou er rekening mee dat het uren kan duren voordat het alcoholpromillage in je lichaam is gedaald tot een niveau waarmee je mag rijden. Een paar uurtjes slaap na de laatste nacht zijn wellicht niet genoeg.

 

Gratis katertip voor thuis: drink voordat je gaat slapen een glas water of een isotoon drankje om je vochtbalans weer op peil te brengen.