Faq

  Over Down The Rabbit Hole

 • Waar en wanneer?

  Down The Rabbit Hole 2019 vindt plaats van vrijdag 5 juli tot en met zondag 7 juli in park de Groene Heuvels in Beuningen (GLD). Op donderdag 4 juli vanaf 12.00u kun je al op de camping terecht en maandag in de loop van de dag is het feest weer voorbij.

 • Wat zijn de openingstijden van het festival?

  Het festivalterrein is vrijdag t/m zondag vanaf 10:00 uur in de ochtend tot 04:30 uur in de nacht geopend.

  De campings gaan donderdag 4 juli om 12:00u open en maandag in de loop van de dag is het feest weer voorbij. Zorg dat je je kampement rond 14:00u hebt opgebroken.

 • Hoe oud moet je zijn?

  Zo jong als je je voelt. Maar Down The Rabbit Hole is geen geschikte plek voor mensen jonger dan 16 jaar.

 • Tassen op het festivalterrein?

  Het is niet toegestaan om grote tassen of rugzakken mee te nemen naar het festivalterrein, op de camping zijn ze wel toegestaan. (Rug)tassen met het formaat van maximaal een A4 en een dikte van ongeveer 10 centimeter, zijn uitgezonderd en mogen wel mee naar het festivalterrein.

 • Zonnebrand op het festivalterrein?

  Zonnebrand is toegestaan op het festivalterrein. 

 • Telefoon opladen?

  Natuurlijk wil je op Down The Rabbit Hole zoveel mogelijk Instagrammen, Tweeten en Snapchatten. Er zijn mogelijkheden om je telefoon op te laden. Gedetailleerde informatie volgt later.

 • Gehandicapt of hulp nodig?

  Voor mensen met een handicap of andere hulpbehoevenden zijn speciale voorzieningen beschikbaar. Meer weten? Stuur vóór vrijdag 21 juni 12:00 uur een mail met je (aan)vraag, naam en contactgegevens naar jump@downtherabbithole.nl.

  Zware medicijnen, eten en vloeistoffen die noodzakelijk zijn i.v.m. allergie of ziekte mogen alleen met een doktersverklaring naar binnen.

 • Huisregels

  De volledige huisregels van Down The Rabbit Hole 2019 worden binnenkort gepubliceerd.

 • Alcohol en roken?

  Het is voor bezoekers onder 18 jaar niet toegestaan om alcohol te kopen en/of te consumeren. Daarnaast is het voor bezoekers van 18 jaar en ouder niet toegestaan om alcohol door te geven aan bezoekers jonger dan 18 jaar. Na een eerste waarschuwing volgt bij een tweede overtreding verwijdering van het terrein.

  Op verzoek van het festival personeel, security of andere bevoegden dient een ID-bewijs getoond te kunnen worden waardoor de leeftijd kan worden vastgesteld. Bezoekers jonger dan 18 jaar ontvangen een afwijkend polsbandje waarmee geen alcohol kan worden besteld.

  Roken op het festival is alleen toegestaan in de openlucht. In gebouwen, tenten en/of onder overkappingen mag niet worden gerookt. Bezoekers jonger dan 18 jaar kunnen op festival geen tabak kopen. 

  Navullingen e-sigaret: Gesealde, dichte navulverpakkingen voor e-sigaretten worden alleen op de campingterreinen toegestaan met een maximum equivalent van 10 pakjes sigaretten. Dit komt neer op max. 50ml aan vloeibare (plastic) navullingen.

 • I love my Ears

  Down The Rabbit Hole ondersteunt de I Love my Ears campagne omdat we het belangrijk vinden dat je niet alleen nu van goede muziek kunt genieten maar over twintig jaar ook nog. Verzorg je oren daarom goed. Op deze site vind je een aantal handige en makkelijke tips over hoe je je oren zo goed mogelijk kunt beschermen terwijl je toch van de muziek geniet.

  Op Down The Rabbit Hole zijn oordoppen van Alpine verkrijgbaar.

 • Persaanvraag indienen?

  Verzoeken tot persaccreditatie worden vanaf april 2019 in behandeling genomen.

  Persaanvragen kunnen worden ingediend via jump@downtherabbithole.nl. Vermeld hierin in elk geval voor welk medium de aanvraag geldt en op welke manier er aandacht aan het festival besteed wordt. Op basis hiervan wordt in de weken voorafgaand aan het festival een selectie gemaakt. Indienen van een verzoek betekent niet dat er automatisch accreditatie wordt toegekend.

 • Werken op Down The Rabbit Hole?

  Down The Rabbit Hole is niet op zoek naar vrijwilligers of medewerkers.

 • Wie is de organisatie?

  Down The Rabbit Hole wordt georganiseerd door MOJO, door dezelfde mensen die ook Lowlands organiseren.

  Vervoer

 • Vervoersinfo

  De makkelijkste manier om naar DTRH te komen is per openbaar vervoer. Reis naar treinstation Wijchen en neem vanaf daar de gratis pendelbus naar het festival. Met het meerdaags treinretour betaal je slechts €19,- voor een retourtje vanaf elk station in Nederland. 

  Het DTRH treinretour is geldig van 4 juli t/m 8 juli 2019 waarbij de heenreis op 4 of 5 juli plaatsvindt en de terugreis op 7 of 8 juli. Het treinretour is geldig vanaf 09:00u 's ochtends. Het treinretour is verkrijgbaar tot dinsdag 2 juli 23:59u.

  Als je met de auto komt, heb je een parkeerticket nodig. Deze kost €15,- in de voorverkoop en €25,- op het terrein (PIN only). Met je parkeerticket kun je tussentijds het parkeerterrein op en af.

 • Openbaar vervoer en pendelbus?

  Down The Rabbit Hole is het makkelijkst bereikbaar met het openbaar vervoer en de gratis pendelbus vanaf station Wijchen. Er rijden alleen pendelbussen van en naar station Wijchen. 

  Met het DTRH treinretour reis je voor slecht €19,- vanaf ieder treinstation in Nederland naar station Wijchen en weer terug. Vanaf Wijchen kun je de gratis pendelbus van en naar het festivalterrein nemen.

  Het DTRH treinretour is geldig van 4 juli t/m 8 juli 2019 waarbij de heenreis op 4 of 5 juli plaatsvindt en de terugreis op 7 of 8 juli. Het treinretour is geldig vanaf 09:00u 's ochtends. Het treinretour is verkrijgbaar tot dinsdag 2 juli 23:59u.

  Er rijdt gemiddeld iedere twintig minuten een bus tussen het station en het festival en andersom. het gedetailleerde pendelbusschema wordt later gepubliceerd.

 • Kiss & Ride?

  Je kunt je met de auto af laten zetten bij de Kiss & Ride, volg hiervoor de gele Kiss & Ride-borden. De Kiss & Ride is op loopafstand van het festival- en campingterrein. De Kiss & Ride kan alleen gebruikt worden door bezoekers die zich laten brengen door iemand die zelf niet naar het festival komt. 

 • Auto?

  Kom je met de auto? Parkeertickets kosten €15,- in de voorverkoop  of €25,- op het terrein (PIN only). 

  Je ontvangt op vertoon van je parkeerticket een parkeerkaart, dus als je tussendoor de parkeerplaats afgaat, hoef je geen nieuw parkeerticket aan te schaffen. De parkeerplaats bevindt zich op loopafstand van het festival- en campingterrein. 

  Let op: auto’s zijn verboden op de campings, net als in de berm. Foutgeparkeerde voertuigen worden weggesleept. Verkeersregelaars begeleiden je naar de dichtstbijzijnde vrije parkeerplek. Zorg dat je bij aankomst je parkeerkaart bij de hand hebt.

 • Fiets?

  Lekker gezond op de fiets naar Down The Rabbit Hole? Op de campings zijn fietsen niet toegestaan, maar je kunt je stalen ros parkeren in een uitstekende fietsenstalling.

 • Camper, caravan of vouwwagen?

  Down The Rabbit Hole biedt een aparte camping voor campers, caravans en vouwwagens. Hiervoor is een aanvullend Camper Camping Ticket nodig: één ticket per camper, caravan,auto met daktent of vouwwagen, ongeacht het aantal personen in je accommodatie. Dit jaar zijn er ook Camper Camping plekken met elektriciteit. Deze plekken staan bij elkaar gegroepeerd op een apart gedeelte van de Camper Camping.

  Let op: alleen campers, caravans en vouwwagens, die voldoen aan de eisen genoemd in de Wegenverkeerswet en de Regeling Voertuigen zijn toegestaan. Autobussen en omgebouwde busjes worden niet toegelaten. Is het voertuig langer dan 8,5 meter? Stuur dan een mail naar jump@downtherabbithole.nl voor het aanvullende reglement en het inschrijfformulier.

  Auto's met daktenten worden toegelaten indien de tent niet zonder en op een bijbehorend voertuig kan worden opgezet. Het is dus niet toegestaan om de daktent op de grond te plaatsen en het voertuig er naast te zetten.

  Met een Camper Camping Ticket krijg je een standplaats van 30 m² voor 1 camper/caravan/vouwwagen. Er mag maximaal 1 tent worden bijgeplaatst, zolang deze binnen de totaaloppervlakte van 30 m² blijft.

  Gasinstallaties met losse uitneembare gasflessen in campers, caravans en/of vouwwagen zijn vanwege brandweervoorschriften niet toegestaan. Alleen gasinstallaties met vaste niet-verwijderbare ingebouwde gastanks zijn toegestaan. Voor campers en APK plichtige caravans met zo’n vaste gasinstallaties dient een recent (max. 1 jaar oud) APK-keuringsrapport te worden getoond. Voor caravans zonder APK keuring die wel een vaste gasinstallaties hebben, dient een recente  (max. 2 jaar oud) gaskeuring G607 te worden getoond. Zonder één van deze keuringsdocumenten, is het alleen toegestaan om kleine gasflessen (max. 190 gram) voor eenmalig gebruik mee te nemen.

  Prijs Camper Camping: €79,- incl. servicekosten

  Prijs Camper Camping met stroom: €149,- incl. servicekosten

  Er is geen parkeerticket nodig voor de trekkende auto, dit zit inbegrepen in de prijs van een Camper Camping ticket.

   

 • Motor?

  Kom je met de motor en wil je die naast je tent parkeren? Een Camper Camping  Ticket geeft recht op een kampeerplek op de Camper Camping voor 2 motoren + 1 tent OF 2 tenten + 1 motor. Je kan je motor ook gewoon op de speciale motorenparking bij de fietsenstalling neerzetten. Je hebt hiervoor geen parkeerticket nodig. Verkeersregelaars wijzen je ter plekke graag waar je moet zijn.

  Camping en andere overnachtingsmogelijkheden

 • Openingstijden campings

  De campings gaan op donderdag 28 juni om 12:00 uur open en maandag kun je rustig je spullen pakken en in de loop van de dag vertrekken.

 • Tent?

  Een festivalticket is inclusief een plek op de tentencampings, op wandelafstand van het festivalterrein. Uiteraard dien je je eigen tent mee te nemen. Op de tentencamping is geen elektriciteit beschikbaar. We raden je daarom aan om je elektrische luchtbedpomp, haardrogers e.d. thuis te laten. 

  De campings gaan op donderdag 28 juni om 12:00 uur open. Als je al op donderdag komt, zit het er dik in dat je direct aan het meer kunt kamperen.

 • Elektriciteit?

  Er is geen elektriciteit aanwezig op de campings. We raden je daarom aan om elektrische luchtbedpompen, haardrogers en dergelijke thuis te laten. We zorgen er voor dat je je telefoon op diverse plekken op het festivalterrein kunt opladen.

 • Camper?

  LET OP: Camer Camping tickets zijn uitverkocht

  Down The Rabbit Hole biedt een aparte camping voor campers, caravans, auto's met daktenten en vouwwagens. Hiervoor is een aanvullend Camper Camping Ticket nodig: één ticket per camper, caravan, auto + daktent of vouwwagen, ongeacht het aantal personen in je accommodatie. Dit jaar zijn er ook Camper Camping plekken met elektriciteit. Deze plekken staan bij elkaar gegroepeerd op een apart gedeelte van de Camper Camping.

  Let op: alleen campers, caravans en vouwwagens, die voldoen aan de eisen genoemd in de Wegenverkeerswet en de Regeling Voertuigen zijn toegestaan. Autobussen en omgebouwde busjes worden niet toegelaten. Is het voertuig langer dan 8,5 meter? Stuur dan een mail naar jump@downtherabbithole.nl voor het aanvullende reglement en het inschrijfformulier.

  Daktenten worden toegelaten indien de tent niet zonder en op een bijbehorend voertuig kan worden opgezet. Het is dus niet toegestaan om de daktent op de grond te plaatsen en het voertuig ernaast te zetten.

  Met een Camper Camping Ticket krijg je een standplaats van 30 m² voor 1 camper/caravan/vouwwagen/auto met daktent. Er mag maximaal 1 tent worden bijgeplaatst, zolang deze binnen de totaaloppervlakte van 30 m² blijft.

  Gasinstallaties met losse uitneembare gasflessen in campers, caravans en/of vouwwagen zijn vanwege brandweervoorschriften niet toegestaan. Alleen gasinstallaties met vaste niet-verwijderbare ingebouwde gastanks zijn toegestaan. Voor campers en APK plichtige caravans met zo’n vaste gasinstallaties dient een recent (max. 1 jaar oud) APK-keuringsrapport te worden getoond. Voor caravans zonder APK keuring die wel een vaste gasinstallaties hebben, dient een recente  (max. 2 jaar oud) gaskeuring G607 te worden getoond. Zonder één van deze keuringsdocumenten, is het alleen toegestaan om kleine gasflessen (max. 190 gram) voor eenmalig gebruik mee te nemen.

  Prijs Camper Camping: €79,- incl. servicekosten (uitverkocht)
  Prijs Camper Camping met stroom: €149,- incl. servicekosten (uitverkocht)

  Er is geen parkeerticket nodig voor de trekkende auto, deze is bij de prijs van een Camper Camping ticket inbegrepen.

 • Overnachtingsmogelijkheden

  Als je een festivalticket hebt, heb je automatisch een plek voor je eigen tent op de camping. Voor fans van lichte bepakking en luxehazenslapers zijn er op het Rabbit Resort diverse pre-pitched accommodaties te huur. De Rabbit Resort biedt een breed scala aan accommodaties, waarvan sommige met echte bedden en/of elektriciteit. Dit jaar is hier een ruime vloot tipi’s, legertenten, pipowagens, DreamLodges en nog veel meer te boeken. En nog beter: de campingburgemeester staat altijd voor je klaar. Bekijk hier het volledige aanbod van de Rabbit Resort.

 • Douchen?

  Er zijn badhuizen op de campings.

 • Wat mag mee op de camping en wat niet?

  Om het voor iedereen gezellig te houden, zijn er een paar huisregels. Hier een overzichtje van wat je wel en niet mee kunt nemen naar de camping.

  Wel: wegwerpbarbecues voor eenmalig gebruik, hamers voor tentharingen, bestek, zakmes, foto-/videoapparatuur, vlaggen, vlaggenstokken.

  Niet: glas, aggregaten, gasinstallaties of grote gasflessen (alleen kleine blauwe flesjes voor eenmalig gebruik), ghettoblasters (wel gewone transistorradiootjes), fakkels, kolenbarbecues, hout, vuurwerk, lampolie, wapens, fietsen, laserpennen, lachgaspatronen. 

 • Mag ik eigen drank meenemen naar de camping?

  Alleen bij aankomst mag je 8 liter drank meenemen (totaal van de inhoud van alle verpakkingen, zowel alcoholisch als alcoholvrij). Let er op dat dit niet in glas is verpakt! Glas is taboe op het gehele terrein, dus ook op de campings. Eigen drank is alléén op de camping toegestaan. Als je je polsbandje omhebt, is het niet toegestaan om nogmaals drank mee te nemen van buiten het terrein of de parkeerplaatsen.

  Celebrate Safe

 • Wat is Celebrate Safe?

  Drie dagen lang van muziek genieten, feesten en camperen: we hebben zin in Down The Rabbit Hole!

  Hoe leuk feesten ook is, het is nooit helemaal zonder risico’s. Het is daarom goed te weten wat de risico’s zijn, van blaren, uitdroging tot het gebruik van alcohol en andere drugs. In onderstaande kopjes krijg je makkelijke en praktische tips om Down The Rabbit Hole zo leuk en veilig mogelijk te vieren. Kijk voor uitgebreide informatie ook op Celebrate Safe.

 • Wat kun je zelf doen en wat doen wij?

  Drie dagen buiten op een festival is hartstikke fijn, zeker als de zon schijnt. Maar niemand heeft zin in een zonnesteek of uitdrogingsverschijnselen. Bij erg warm weer is een goede zonnebrandcrème essentieel en kan een pet, hoedje of hoofddoek een lifesaver zijn. Houd er ook rekening mee dat het ’s nachts en na een regenbui flink kan afkoelen. Neem dus voor de zekerheid die lekkere warme wintertrui mee.

  Wij  houden continue het weer en terrein nauwgezet in de gaten en waarschuwen indien nodig via de videoschermen en/of presentatoren op het podium. Volg instructies van onze medewerkers op. Informeer in bijzondere situaties je thuisfront via SMS om het mobiele netwerk zo min mogelijk te belasten.

  Down The Rabbit Hole ondersteunt de I Love my Ears campagne omdat we het belangrijk vinden dat je niet alleen nu van goede muziek kunt genieten maar over twintig jaar ook nog. Verzorg je oren daarom goed. Op deze site vind je een aantal handige en makkelijke tips over hoe je je oren zo goed mogelijk kunt beschermen terwijl je toch van de muziek geniet.

  Op Down The Rabbit Hole zijn oordoppen van Alpine verkrijgbaar.

 • Seksuele intimidatie

  Op Down The Rabbit Hole willen we dat iedereen zichzelf kan zijn: ga fatsoenlijk en met respect met elkaar om. Onder invloed van alcohol en/of drugs komen onveilige en gedwongen seks vaker voor. Nooit leuk. Respecteer elkaar. Help elkaar bij onveilige of onprettige situaties en zorg voor een sociale omgeving. Corrigeer elkaar waar nodig.

  Seksueel geweld of seksuele intimidatie worden op DTRH op geen enkele wijze getolereerd.

  Mocht je worden lastiggevallen of je bedreigd voelen: doe hiervan melding bij de organisatie. Dit kan bij alle beveiligings- en EHBO-medewerkers. Zij vangen je op en nemen contact op met een leidinggevende binnen de organisatie die je verder kan helpen. Alle beveiligingsmedewerkers hebben een training gevolgd en weten hoe te handelen. Er is ook vrouwelijke beveiliging aanwezig. Bij de EHBO zijn deskundigen aanwezig die je kunnen opvangen.

  Online melding doen kan ook. Voor directe assistentie neem je contact op met Livecrowd [link volgt] of je mailt naar jump@downtherabbithole.nl (wordt niet permanent gemonitord)

  Bij grensoverschrijdend gedrag kun je aangifte doen bij de politie. De organisatie kan je hier desgewenst bij assisteren.
  Uiteraard wordt met alle meldingen vertrouwelijk omgegaan.

  Op www.centrumsexueelgeweld.nl staat meer algemene info over medisch en psychologisch adviezen en hoe je aangifte kan doen.

 • Alcohol en drugs

  We gaan ervan uit dat je weet wat de risico’s van drugs en alcohol zijn, maar pas extra op bij temperaturen boven de 20 graden. Alcohol en/of drugs verhogen je lichaamstemperatuur, dus door lang dansen en te weinig drinken neemt het risico op oververhitting snel toe. Drink voldoende water - 2 glazen per uur is genoeg - maar ook weer niet te veel achter elkaar. Watervergiftiging is net zo dodelijk als oververhitting als gevolg van alcohol- en/of drugsgebruik.

  Toch drugs gebruiken? Laat je drugs testen voor je van huis gaat, let op elkaar tijdens het festival en laat elkaar niet in de steek. Kijk voor meer informatie en de gezondheidsrisico’s op www.drugsenuitgaan.nl

  Als je je niet lekker voelt na drugsgebruik, ga dan naar de EHBO of vraag om hulp. Hoe beter jij aangeeft wat er precies aan de hand ik, des te sneller ze je kunnen helpen. Noem de dingen daarom gerust bij hun naam, want ook hier geldt het medisch beroepsgeheim en er wordt geen aangifte bij de politie gedaan.

  Drugs zijn wettelijk niet toegestaan, dus ook niet op Down The Rabbit Hole. Er wordt bij de ingang gecontroleerd op harddrugs én softdrugs. Als geconstateerd wordt dat je drugs op zak hebt kun je, afhankelijk van de hoeveelheid, een boete of zelfs een celstraf van de politie krijgen.

  Voor meer informatie kijk op: http://www.unity.nl

   

   

 • De afterparty

  Onder invloed van alcohol en/of drugs komen onveilige en gedwongen seks vaker voor. Nooit leuk. Respecteer elkaar.

  Het effect van alcohol- en/of drugsgebruik kan leiden tot verminderde concentratie en een lagere reactiesnelheid, waardoor je een gevaar voor jezelf en andere weggebruikers bent. Stop tijdig en pas je vervoer aan op je gebruik.

  Hou er rekening mee dat het uren kan duren voordat het alcoholpromillage in je lichaam is gedaald tot een niveau waarmee je mag rijden. Een paar uurtjes slaap na de laatste nacht zijn wellicht niet genoeg.

  Gratis katertip voor thuis: drink voordat je gaat slapen een glas water of een isotoon drankje om je vochtbalans weer op peil te brengen.

  Meer informatie?

 • Huisregels?

  Er kan en mag heel veel op Down The Rabbit Hole maar natuurlijk zijn er ook een paar regeltjes. De volledige huisregels voor Down The Rabbit Hole worden binnenkort gepubliceerd.

 • Omwonende?

  Woont u in de buurt van het festivalterrein en heeft u een vraag? Neem dan contact op met buren@downtherabbithole.nl

 • Vragen?

  Heb je een vraag die niet op deze website wordt beantwoord? Stuur een mail naar jump@downtherabbithole.nl

 • Privacy statement site

  Het privacy statement dat op deze website van toepassing is kun je hier bekijken. Er worden cookies gebruikt voor advertentiedoeleinden en om het surfgedrag te meten.