My default image

Joeri Woudstra x Nest – Radiate IV

Tijdens je dwaaltocht door Het Bos hoor je geheid de tedere, melancholische klanken van een kerkorgel, die overal en nergens vandaan lijken te komen. ‘Radiate IV’ is echter geen gewoon orgel, want er komen geen pijpen of toetsen aan te pas – wel een balls-to-the-wall arsenaal aan speakers, tweeters, PA-subs en mids. Deze installatie van Joeri Woudstra en kunstruimte Nest belichaamt de religieuze verbeelding van muziek en popcultuur – waarbij Woudstra ook op vier van zijn favoriete CDJ3000’s een liveset op het orgel speelt.

Nest
Nest is een ruimte voor hedendaagse beeldende kunst in Den Haag en verzorgt het kunstprogramma van Down The Rabit Hole. Op hun nieuwe locatie Nest in Laak, een loods van meer dan 2.500 m3 , maakt Nest een programma dat zich richt op het verschil tussen horen en luisteren. Nest presenteert immersieve installaties, luistersessies, performances en films. Het is een ontmoetingsplek tussen kunst en mensen, in de vorm van presentaties, gesprekken en experimenten binnen en buiten de muren van de tentoonstellingsruimte.

Joeri Woudstra
Joeri Woudstra is constant op zoek naar gevoelens van nostalgie en melancholie. Door de telkens versnellende vooruitgang verschijnen en verdwijnen technologische fenomenen in een razend tempo in en uit onze levens. Deze hoge omloopsnelheid zorgt ervoor dat we niet alleen met nostalgie terugkijken op onze jeugd – voor Woudstra de jaren 90 – maar ook wanneer we terugdenken aan voorwerpen van slechts een paar jaar geleden. Woudstra is naast kunstenaar ook componist. In zijn werk komen deze disciplines samen.
 

Meer weten over Joeri Woudstra x Nest – Radiate IV?