My default image

Metro Station Groene Heuvels - Willem de Haan

Ondanks dat het dichtstbijzijnde andere metrostation op zo’n honderd kilometer van het festivalterrein ligt, suggereert deze sculptuur van kunstenaar Willem de Haan dat recreatiegebied de Groene Heuvels wel érg makkelijk te bereiken is met het openbaar vervoer. Stel je voor: een paar minuten ondergronds treinen om op een plek als deze terecht te komen. Randstad, welkom in de provincie!

Willem de Haan
Het werk van kunstenaar Willem de Haan (Apeldoorn, 1996) ondermijnt de regels van alledaagse locaties. Door op een overtuigende, humoristische en vervreemdende manier kunstmatige elementen aan bestaande situaties toe te voegen, beïnvloeden zijn werken de dagelijkse gang van zaken. Zijn suggestieve sculpturale interventies verwijzen naar het gebruik van rekwisieten en decors in de film- en theaterwereld.

Nest
Nest is een ruimte voor hedendaagse beeldende kunst in Den Haag en ontwikkelt groepstentoonstellingen, gesprekken en workshops, die maatschappelijke thema’s vanuit verschillende perspectieven bekijken. De vaak gezamenlijke projecten van Nest zijn een ontmoetingsplek tussen kunst en mensen, in de vorm van presentaties, gesprekken en experimenten binnen en buiten de muren van de tentoonstellingsruimte.