My default image

Emergency Exit for Daily Life II - Willem de Haan

Nooduitgangen leiden normaal gesproken van binnen naar buiten. Maar stel dat je al buiten bent en alsnog het gevoel hebt dat je moet vluchten? Dit nooduitgangenpaviljoen van kunstenaar Willem de Haan lijkt een optie te bieden, maar waar de deuren op uitkomen is onduidelijk. De sculptuur vergroot het op zomerfestivals alom aanwezige escapisme uit tot in het absurde. De versie op Down The Rabbit Hole – met maar liefst zes paniekdeuren – is een vervolg op eerdere versies die in Berlijn en Barcelona in de openbare ruimte werden getoond.

Willem de Haan
Het werk van kunstenaar Willem de Haan (Apeldoorn, 1996) ondermijnt de regels van alledaagse locaties. Door op een overtuigende, humoristische en vervreemdende manier kunstmatige elementen aan bestaande situaties toe te voegen, beïnvloeden zijn werken de dagelijkse gang van zaken. Zijn suggestieve sculpturale interventies verwijzen naar het gebruik van rekwisieten en decors in de film- en theaterwereld.

Nest
Nest is een ruimte voor hedendaagse beeldende kunst in Den Haag en ontwikkelt groepstentoonstellingen, gesprekken en workshops, die maatschappelijke thema’s vanuit verschillende perspectieven bekijken. De vaak gezamenlijke projecten van Nest zijn een ontmoetingsplek tussen kunst en mensen, in de vorm van presentaties, gesprekken en experimenten binnen en buiten de muren van de tentoonstellingsruimte.